Heb jij je ooit zo’n leeg en eenzaam gevoel gehad? De hele wereld leek gelukkig te zijn behalve jij? De verveling en eenzaamheid knagend aan je ziel terwijl de negatieve gedachten zich opstapelden in je hoofd?

Het gaat niet om een tijdelijk alleen wanneer je een keer alleen thuis bent. Of als er mensen om je heen zijn die met iets anders bezig zijn. Eenzaamheid is een gevoel dat je kan overvallen, zelfs als je in een groep mensen staat. 

Eenzaamheid heeft niets te maken met anderen, maar is een hol en verloren gevoel in jezelf. Het maakt niet uit of je nu in gezelschap bent of niet. Dit lege en holle gevoel komt voort uit het onvoldoende in contact zijn met jezelf en met een hogere bron van liefde. Het is een resultaat van een zelf-verlatenheid.

Jij hebt net zoveel liefde en zorg nodig als een baby.

Een kleine baby zal overlijden als er niet liefdevol wordt gereageerd op zijn roep om hulp. Dit gevoel van doodgaan kan ons ook overvallen, diep van binnen, als we ons angstig, depressief, boos of schuldig voelen en we deze gevoelens negeren. Uiteindelijk zullen we ons verlaten voelen. 

Probeer niet in je hoofd te blijven hangen als je deze gevoelens ervaart. Veroordeel jezelf niet, rijk niet naar de duizenden verslavende mogelijkheden die je gevoelens kunnen verdoven. Probeer ook niet om iemand anders verantwoordelijk te houden voor jouw gevoelens. 

Dit vergroot juist het gevoel van eenzaamheid en leegte. 

Leer hoe je jouw gevoelens kunt omarmen.

Net zoals een liefdevolle ouder de huilende baby zou oppakken en zou uitzoeken waar de baby behoefte aan heeft, zo zullen we onze eigen gevoelens moeten omarmen. Ontdek wat de onderliggende verlangens zijn. Wat vertellen jouw gevoelens? Ze bevatten informatie over hoe we onszelf behandelen en hoe we door anderen behandeld willen worden. Ga liefdevol om met de pijnlijke gevoelens van het leven; de eenzaamheid, het liefdesverdriet, de rouw en de hulpeloosheid die we allemaal bij tijden kunnen ervaren.

Verbind je met de hoogste bron van liefde en wijsheid.

Van jezelf houden betekent ook dat je leert hoe je in contact komt met de hogere bron van liefde en wijsheid. Dit helpt je om je van binnen te vullen met die onvoorwaardelijke liefde en wijsheid. Innerlijke eenzaamheid betekent vaak dat je te weinig innerlijke liefde ervaart. Contact maken met een hogere bron van liefde en wijsheid is makkelijker dan je denkt. Spiritualiteit is er om je te begeleiden bij jouw pogingen om liefdevol te zijn naar jezelf en anderen. Dus als je ervoor kiest om jouw pijn liefdevol tegemoet te treden zal deze liefdesbron helpen om je hart te vullen. Je zult ontdekken hoeveel je kunt leren van je gevoelens in plaats van ze te vermijden en jezelf te negeren en te verbannen. Je zult merken dat je je niet langer eenzaam voelt als je deze ontwikkeling toestaat. Van jezelf leren houden is een magische ontdekking!

Deel en inspireer anderen