Kracht verbinden | samen lichter en bewuster leven

Heb je een vraag, ben je benieuwd en wil je meer weten?

Mail ons en we nemen contact met je op.

Meer mensen bereiken en raken. Samen lichter en bewuster leven. Inspireren en informeren tot meer geluksmomenten, lichter en bewuster leven. Dat is onze missie. Doe je mee?

Je hebt iets moois dat je wilt delen want je gunt meer mensen geluk en welzijn. Je bent zorgprofessional, coach, aanjager, gedreven om een verschil te maken?

De Lichtwerkplaats biedt je graag de ruimte: bundelen, elkaar versterken. Omdat het in onze optiek duurzaam geluk brengt en de wereld mooier maakt. Lichter leven. Bewuster leven. Dat is waar we met Lichtwerkplaats aan bij willen dragen. Zo voegen we samen het woord bij de daad. Want samen maken we de wereld mooier, gezonder en leuker!

Meedoen op de Lichtwerkplaats betekent automatisch MVO bezig zijn en een bijdrage geven aan social return. We zijn een non-profit project van kleinschalige stichting 360graden Mens en bieden mensen die om wat voor reden dan ook uit de running zijn geraakt een veilige haven om zichzelf te herontdekken en verder te ontwikkelen.

Lichtwerkplaats heeft rond de 50.000 unieke bezoekers per jaar. Op de sociale media zijn we uiteraard ook actief.

Welke mogelijkheden we bieden

Zonder te adverteren hebben we een organisch bereik met maandelijks zo’n 4000 unieke bezoekers op de website. Daarnaast hebben we een eigen Lichtwerkplaats Facebook pagina en zijn we ook op Instagram te vinden.

We zetten onze kanalen ook graag in om boodschappen de wereld in te brengen, zeker als ze zorg dragen voor een mooiere wereld. Heb jij zo’n boodschap of mooi product? We bespreken graag de mogelijkheden voor jou.

Jouw cursussen, blogs, vlogs

 • Verdien je geld met producten die je zelf hebt ontwikkeld, waar je 100% achter staat? Zoals bijvoorbeeld die cursus die je hebt ontwikkeld?  Via ons netwerk bereik en raak je nog meer mensen.
 • Blog of vlog over een methode, specifiek onderwerp of thema waar je warm voor loopt. Waarvan je voelt, hier zou iedereen meer over moeten weten, hier heb ik echt iets te delen en te geven. Jezelf zichtbaarder maken, is er zijn voor die ander.
 • Je hebt genoeg ideeën hoe je hiermee aan de slag zou willen, maar weet niet hoe of waar te beginnen? Daar springen wij graag bij, met onze achtergrond in het grafische en communicatie helpen we je graag verder om je ideeën vorm te geven. Lekker concreet!

Meedoen aan het Lichtwerkplaats pakket

 • Vier keer per jaar stellen we een Lichtwerkplaats Pakket samen. Dit pakket is gevuld met goodies en inspiratie die met respect voor mens, dier en natuur zijn gemaakt. Een soort van inspiratiepakket om lichter en bewuster te leven. Wil je met jouw dienst of product deelnemen aan dit pakket, dan krijg hier uitgebreide exposure voor terug.

Maatwerk

Maar wellicht heb je zelf een idee of wens? Laat het ons vooral weten! We maken er graag samen iets moois van.

Wat meedoen praktisch brengt? Daarover lees je hier meer

Bij ons vind je vrijwel geen advertenties, banners en advertorials

De meeste mensen verwachten dat we ons geld verdien met advertenties. Logisch, want dit is hoe de meeste platforms werken. Het is natuurlijk wel zo dat de basiskosten gedekt moeten zijn. Dat doen we met een fair-use-model. Daarover lees je verderop meer.

We zijn niet anti-advertentie, maar vooral pro-lezer

Zelf vinden we het ook niet fijn om op een website te komen, of een blog te lezen, die bol staat van advertenties. Waarbij je meteen al denkt, dit gaat helemaal niet over een gaaf blog, dit gaat puur over geld verdienen. Dat past helemaal niet bij onze missie. Daarbij komt het beheren van advertenties veel tijd, brengt het meestal beperkingen voor de inhoud van blogs mee, kortom onze tijd zou meer uitgaan naar advertentiebeheer dan naar mooie inhoud maken voor de lezers.

We willen graag zelf blijven bepalen waarover we schrijven, of dat nu wel of niet commercieel aantrekkelijk is: onafhankelijk van adverteerders. Lichtwerkplaats is helemaal zelf opgebouwd, zonder investeerders, wat ons tot een 100% onafhankelijk en selfmade platform maakt.  

Fair-share-model

Is dat een bestaand model? Geen idee. Het past in ieder geval bij ons. Met fair-share bedoelen we dat wat we doen, voor iedereen waarde heeft. Zogezegd ‘het mes snijdt aan meerdere kanten’. Wij hebben geen winstoogmerk en werken kostendekkend met als doel:

  • onze missie de wereld in brengen: lichter en bewuster samen leven in deze veranderende wereld
  • exposure bieden voor duurzame producten en diensten die de wereld mooier maken
  • een haven zijn voor mensen die dat nodig hebben 
  • ondernemers op weg helpen met hun zichtbaarheid

Is dat een bestaand model? Daarbij geloven we heilig in de kracht van samen: 1 + 1 = meer dan 2. Dat is niet alleen een mooie visie, ook heel praktisch houdt Google ook van het linken met elkaar. Hoe meer we met elkaar verbinden, hoe zichtaarder onze misse. 

100% Non-profit: social return

Wij kiezen bewust voor non-profit. Door mee te doen, bereik en raak je niet alleen meer mensen in hun groei naar lichter en bewuster leven, maar draag je ook bij aan het mogelijk maken van ons dagelijks werk in het begeleiden van de mensen in ons projectteam. Ook hier zijn we bewust onafhankelijk van gemeentelijke instanties of commerciële re-integratiebureaus.

Enthousiast en doe doe je mee? Gaaf!

Stuur ons een bericht met je gegevens en we nemen contact met jou op. 

9 + 14 =

Heb je een vraag, ben je benieuwd en wil je meer weten?

Mail ons en we nemen contact met je op.