Over ons | waarom we doen wat we doen

Wees trouw aan jezelf, dan zit je lekkerder in je vel. Dat is onze visie. Een holistische en duurzame leefstijl voor mens, natuur en dier. Samen scheppen we een gezonde balans voor meer geluk. Voor lichaam, geest en ziel! Doe je mee? 

Raak geïnspireerd. Krijg nieuwe ideeën. Misschien wel een ‘aha!’. Dagelijks maken we persoonlijke blogs over tal van thema’s. Voor jou, om je mee te verrijken en te inspireren. Wees welkom! Vergroot je bewustzijn, open je hart, ontwikkel je bewustzijn. 

 

Wil jij deelgenoot zijn van een broedplaats voor bewuster, groener en lichter leven? Volg ons op Facebook, Instagram en schrijf je in op onze Nieuwsbrief. Laat van je horen, deel je inzichten, inspiratie en maak samen de wereld een beetje mooier.

Ben je blogger, vlogger, auteur. Heb je een praktijk of bedrijf en schrijf je graag? Je talent en kwaliteit delen? We nodigen je van harte uit op ons platform. Samen maken we de wereld mooier, en leuker! Mail ons, verbind je en doe mee!

Tiara Dijkhof

Tiara Dijkhof

Riep 360graden Mens in het leven, net als Lichtwerkplaats. Ze is mentor en projectbegeleider.

Roman Reehuis

Roman Reehuis

Beheer website, social media en analytics. Multimedia vormgever en SEO specialist.

Lichtwerkplaats Team

Lichtwerkplaats Team

Het team zorgt voor blogs, artwork, socials en up-to-date houden van alle content. Een pool van enthousiaste mensen die graag werkervaring op doen, zichzelf beter willen leren kennen, nieuwe vaardigheden eigen maken.

Lichtwerkplaats heeft een missie: lichter leven, bewuster leven. Maar waarom? En wat bedoelen we daar dan eigenlijk mee?

Ons dagelijkse leven, ons verleden, de blik op de toekomst, we zijn allemaal verrijkt met tal van ervaringen.

Soms fijn, soms niet fijn, of iets er tussenin. Soms blijft het verleden achtervolgen en bepalen, soms is er te weinig vertrouwen in een mooie toekomst. Niet alleen in onze persoonlijke ontwikkeling en groei, ook als het gaat om de prachtige aardbol waar we samen op leven met zo’n 8 miljard mensen.

De Lichtwerkplaats is een plek voor lichter leven. Waar het gaat om heel de mens: 360graden mens zijn. We zijn een onafhankelijk informatief platform met inspiratie voor lichter en bewuster leven.

Lichter leven

Lichter leven, gaat over de lichtheid om naar jezelf te kijken, naar je ervaringen, gewoontjes, je wensen en diepste verlangens. Met lichtheid kijken, is kijken vanuit je hart. Het maakt milder, zachter en kleine stappen zetten veel makkelijker. En leuker!

Bewuster leven

Dat brengt ons vanzelf bij Bewuster leven. Door stil te staan, te reflecteren, je te laten inspireren en leiden door je hart om je koers te bepalen. Op een manier die goed is voor jou, de wereld om je heen en de natuur waar we deel van uitmaken. Bewust je leven leven.

Stel je voor hoe de wereld eruit ziet…

Wanneer we allemaal vanuit lichtheid en liefde voor onszelf leven. Bewust ons dagelijkse leven vorm geven vanuit onze verlangens, wensen, eigen waarde en het delen van onze kwaliteiten met de mensen om ons heen. Wanneer we in balans en respectvol omgaan met onze eigen natuur en de natuur als geheel. Ook al zet je een kleine stap, als we dat allemaal doen… Stel je voor hoe de wereld er dan uit ziet.

Vergroot je bewustzijn. Open je hart. Ontwikkel je wijsheid.
Lichter leven. Bewuster leven. Dat is de missie van Lichtwerkplaats.

Hoe we dat doen? Met inspiratie en informatie op Lichtwerkplaats over tal van onderwerpen. Maar wat brengt dat lichter en bewuster leven ons dan?

  • Meer openheid ervaren, met een open mind en open hart
  • Meer lucht aan de dingen geven, zo voel je meer ruimte en vrijheid
  • Je ontspant meer in jezelf en ervaart bewuster geluksmomenten
  • Je voelt meer verbinding. Met jezelf en de wereld om je heen
  • Door lichtheid en mildheid, groeit compassie
  • Bewuster leven, gezonder leven, uurzamere keuzes maken
  • Compassie en (zelf)liefde: steeds meer gewoon zijn wie je bent

Wat jij uitstraalt, raakt anderen

Stap voor stap. Lichter en bewuster met jezelf leven, straalt uit op anderen. Dat is toch prachtig! Hoe meer we dit doen, hoe mooier samen leven wordt.

Doe je met ons mee?

We willen je inspireren. Je laten voelen dat je deel uitmaakt van een groter geheel. In verbinding met jezelf. Met de mensen om je heen. Met de natuur om je heen.

Ouderwets idealisme

Zijn wie je bent…
De Lichtwerkplaats is niet zomaar een organisatie. Ze is ontstaan uit een ideaal, een droom. Wij dromen van een wereld die weer draait om de kracht van mensen en het bundelen daarvan. Om de manier waarop we met elkaar samenleven, oprechte aandacht kunnen hebben voor elkaar. Een wereld waar de economie ten dienste staat voor mensen en niet andersom. We vinden het belangrijk bij te dragen aan geluk en welzijn met als rode draad duurzaamheid.

Lichtwerkplaats is een initiatief van Tiara Dijkhof, samen met Roman Reehuis en een klein wisselend team zorgen we voor ons 100% onafhankelijk selfmade platform.

Ruimte geven: de som is meer dan de delen alleen

Niet alleen willen we een inspirerend en informatief platform voor de bezoeker zijn, de Lichtwerkplaats geeft ook graag de ruimte aan ondernemende mensen die vanuit een gelijkgestemde visie willen werken en delen.
Als coach, therapeut, ondernemend mens, heb je iets moois dat je wilt delen want je gunt meer mensen geluk en welzijn? Bundelen, versterken, supporten, we heten je van harte welkom om mee te doen op ons online platform Lichtwerkplaats. Zo voegen we samen het woord bij de daad. Want samen maken we de wereld mooier, gezonder en leuker!

Practice what you preach

Mensen die op het gebied van werk tussen de wal en het schip zijn geraakt bieden we een haven om weer op adem te komen. Om zichzelf opnieuw uit te vinden en met vernieuwd vertrouwen volgende stappen te zetten. Het Lichtwerkplaats team zorgt elke dag voor verse blogs op de website, inspiratie op de socials en ons website onderhoud. We werken bewust onafhankelijk van gemeentelijke instanties en commerciële re-integratiebureaus. We bieden mensen ruimte voor hun eigen tempo. Daarbij werken we We volgens ons fair-share-model. Simpel: kostendekkend.

Samen maken we de wereld mooier, gezonder en leuker!

Tiara Dijkhof

Tiara Dijkhof

Riep 360graden Mens in het leven, net als Lichtwerkplaats. Ze is mentor en projectbegeleider.

Roman Reehuis

Roman Reehuis

Beheer website, social media en analytics. Multimedia vormgever en SEO specialist.

Lichtwerkplaats Team

Lichtwerkplaats Team

Het team zorgt voor blogs, artwork, socials en up-to-date houden van alle content. Een pool van enthousiaste mensen die graag werkervaring op doen, zichzelf beter willen leren kennen, nieuwe vaardigheden eigen maken.