Habitat | Je Habitat is een als een tweede tweede huid waar je je thuis voelt.

Lees meer over Habitat.

Pastinaak met Aubergine uit de oven

Makkelijk én smakelijk, deze bijna vergeten groente: de pastinaak. Je ziet ‘m tegenwoordig weer volop in de schappen liggen. Met een vrij zachte smaak combineer je met de meer stevige smaak van Courgette of zoals in dit recept met Aubergine. 

Lees meer

Kokkerellen: Pavlova

Pavlova is perfect als dessert, omdat het zo licht verteerbaar is. Maar elk moment van de dag kan een feestje zijn. Met deze suikerarme versie zit je helemaal goed, smullen maar! 

Lees meer

In een nieuwe pot: planten & verpotten

Kruiden, vrolijke bloeiers, groente, zelfs een mini-boom: ze doen het prima in een pot. Om goed te kunnen groeien, hebben je planten wel regelmatig een grotere pot nodig, met nieuwe voedzame aarde. In de lente begint het groeiseizoen: tijd dus om bestaande planten te...

Lees meer

De kracht van braamblad

Iedereen kent bramen maar we weten vaak niet dat de jonge scheuten van de braam gegeten kunnen worden. Je kunt er een heerlijk theemix van maken. Vooral het jonge, gedroogd braamblad is heel geschikt om thee van te maken. De bramenstruik wordt door veel tuiniers als...

Lees meer

Genezende schat van de natuur: Salie

Een van de schatten van moeder natuur is de Salie. Denken jullie aan salie bij verkoudheid en griep? Je kunt het ook preventief gebruiken. Wanneer je de plant in je tuin hebt staan, kun je van twee verse blaadjes een kopje thee maken. Wanneer je meer bladeren gebruikt...

Lees meer

Zelf kweekpotjes maken: handig, duurzaam & voordelig

Ga je zaaien en heb je een heleboel potjes nodig? De duurzaamste (en goedkoopste) potjes maak je gewoon zelf, van een oude krant en een slim houten 'klosje'. En als je zaailingen groot genoeg zijn om te verplanten, zet je ze met potje en al in de grond: het...

Lees meer

Lentetuintje in huis

Ook al is het buiten nog koud en nat, met bloeiende bolletjes-in-pot haal je de lente gewoon in huis. Narcisjes, blauwe druifjes, krokussen en allerlei andere voorjaarsbollen zijn door de kweker al voor je in een pot gezet – je hoeft alleen te zorgen voor wat water en...

Lees meer

Wintersoep met seizoensgroenten

Zin in een verwarmende wintersoep? Deze maak je met de 'vergeten groente' Pastinaak Voor 6 personen Bereidingstijd: 25 minuten. Dit heb je nodig: 800 gr pastinaak 2 knoflookteentjes (fijngehakt) 1 ui (fijngehakt) 100 gr cashewnoten 1 tl kaneel 1 tl kurkuma 1 tl komijn...

Lees meer