Habitat | Je Habitat is een als een tweede tweede huid waar je je thuis voelt.

Lees meer over Habitat.

Ecodorp

In Nederland komen steeds meer ecologische woonwijken of worden oudere wijken gerenoveerd, waarbij duurzaamheid en gemeenschapsvorming belangrijke uitgangspunten zijn. In vrijwel alle projecten is actieve bewonersparticipatie een belangrijk onderdeel. De variatie is...

Lees meer

Recept: heerlijk lunchen met Pompoensoep

Pompoen is een typisch herfstgroente, vol van smaak en rijk aan bètacaroteen. Warm aanbevolen. Recept voor pompoensoep met gepofte knoflook Je hebt nodig:  1 pompoen 2 knoflookbolletjes 8 cherrytomaatjes 1 ui 2 liter groente- en/of kruidenbouillion verse...

Lees meer

Dierendag is Vega-dag

4 Oktober is het Dierendag. Een mooie gelegenheid om vandaag eens àlle dieren in het zonnetje te zetten. Die extra aandacht in de vorm van een nieuwe kluif of extra knuffel is er vaak wel voor ons huisdier, maar sta jij er ook bij stil dat een dag geen vlees eten ook...

Lees meer

Gezond en simpel: zelf Taugé kweken

Wist je dat zelf taugé kweken helemaal niet moeilijk is? Met een beetje aandacht en tijd om af en toe het water te verversen, oogst jij na een week al verse taugé! Taugé is een ontkiemd mungboontje en wordt in de Chinese keuken katjang idjo (‘groene boon‘) genoemd....

Lees meer

Biologische producten

 Biologische producten- duurzaamheid Biologische producten zijn lekker en gezond. Op de eerste plaats is het gezonder omdat er geen chemische hulpstoffen in zitten. Daarbij blijkt dat biologische groenten en fruit vaak meer vitamines en mineralen bevatten. Gemiddeld...

Lees meer

Spoken bestaan niet.

Entiteiten, spoken, geesten. Bestaan ze? Geloof jij erin? Zelfs de meest nuchtere persoon gaat soms twijfelen. Een paar tips, ook om eenvoudig je huis te reinigen. Spoken bestaan (niet)? Zelfs als je helemaal niets gelooft, je nooit bezig houdt met paranormale...

Lees meer

Welke vruchten ga jij oogsten tijdens de Herfstequinox?

23 September is de herfst-equinox, ook wel Mabon genoemd. Tijdens dit feest wordt gevierd dat de zon op de evenaar staat. De zon komt exact in het oosten op en gaat in het westen weer onder. Na de herfst-equinox heeft de duisternis het licht overwonnen en gaan we naar...

Lees meer

Recept: Genieten van de nazomer met deze Perencrumble.

Lekker bakken en genieten van deze perencrumble. Smakelijk! Recept voor 4 personen Bereidingstijd: 40 minuten Ingrediënten: • 6 peren, geschild en in blokjes • 100 g boter • 70 g bloem • 100 g amandelpoeder • 4 el suiker Benodigdheden: ovenschaal*, lepel*, kom*,...

Lees meer

De ecologische voetafdruk van ons eten

Het voedsel dat we eten heeft een lange reis  gemaakt, voordat het op ons bord terecht komt. De hoeveelheid CO2  waarvoor dit eten verantwoordelijk is, afhankelijk van een aantal factoren. Hoe het is verbouwd, geoogst, voorbereid en en vervoerd, verpakt en opgeslagen....

Lees meer