Liefde | Wie voor (zelf)Liefde kiest, wint altijd.

Lees meer over Liefde.

Familiedag

Een familiedag, een verjaardag, een bruiloft, een feestdag. Dagen waarop je er niet onderuit kunt met je familie samen te zijn. Stressvol zo’n familiedag? Jazeker! Kun je er wat aan doen? Dat ook!

Lees meer

Wat moet je doen als je familie jouw doelen niet ondersteunt?

Je hebt nieuwe levensdoelen gevonden en je kunt niet wachten om dit met je familie te delen. Familieleden zijn misschien de eersten die te horen krijgen van je nieuwe plannen, maar dat betekent niet dat zij automatisch het meest ondersteunend zijn. Onze emoties zijn het meest ingewikkeld als het om familie gaat. 

Lees meer

Mantelzorgalfabet: de letter S is van…

Niet over hebben hoor! Veel mensen met beginnende dementie schamen zich daarvoor en willen dan ook niet dat anderen weten dat ze deze ziekte hebben. Gek eigenlijk hè, als je je arm breekt heb je daar helemaal geen last van… Het komt ook wel voor dat degene met Alzheimer zelf wel open wil zijn over zij of haar ziekte, maar op onbegrip stuit in de omgeving.

Lees meer

Mantelzorgalfabet: de letter A is van…

Dertien jaar geleden (2005) kreeg mijn moeder de ziekte van Alzheimer. Dit is de meest voorkomende vorm van dementie en het was heel ingrijpend voor haar en ons, omdat ze steeds meer vergat en steeds minder zelfstandig kon doen.

Lees meer

Mantelzorgalfabet: de letter K is van…

Ik hoor mijn moeder dit liedje van Saskia & Serge destijds nog zo meezingen. Hoe ouder ik word, hoe meer ik leer omgaan met mijn moeders ziekte van Alzheimer, hoe meer ik voel dat hier veel waarheid in schuilt.

Lees meer

Mantelzorgalfabet: de letter R is van…

We doen het eigenlijk allemaal wel eens: roddelen. Over iemand praten, ongunstig en soms onwaar, zonder dat de persoon in kwestie erbij is. Toen mijn moeder nog in de beginfase van de ziekte van Alzheimer was, dacht ze vaak dat wij over haar roddelden.

Lees meer

Mantelzorgalfabet: de letter E is van…

In de mantelzorg-reis die ik samen met mijn moeder met alzheimer afleg, kwam ik al veel afkortingen tegen Een paar belangrijke daarvan beginnen met een E, nl.

EPD: Elektronisch Patiënten-Dossier en EVV’er:Eerst Verantwoordelijke Verzorgende.

Lees meer