Liefde | Wie voor (zelf)Liefde kiest, wint altijd.

Lees meer over Liefde.

Wat is een gezonde relatie?

Waar ik me soms over verbaas is dat je overal les in krijgt op school behalve over twee belangrijke levenszaken waar we allemaal mee te maken krijgen. Seksualiteit en relaties. Dit worden we verwacht zelf uit te vogelen en te ontdekken.

Lees meer

De relatie met de natuur

Wij zijn het erover eens dat de natuur behouden moet blijven, vanwege de helende, zachte, rustgevende werking ervan wanneer wij ons erin bevinden. Maar wat weten we nu eigenlijk van die natuur? Versterk je natuurtalent door een aantal oefeningen of methodes toe te passen. Ook heerlijk mindful om hiermee bezig te zijn!

Lees meer

Familiedag

Een familiedag, een verjaardag, een bruiloft, een feestdag. Dagen waarop je er niet onderuit kunt met je familie samen te zijn. Stressvol zo’n familiedag? Jazeker! Kun je er wat aan doen? Dat ook!

Lees meer

Wat moet je doen als je familie jouw doelen niet ondersteunt?

Je hebt nieuwe levensdoelen gevonden en je kunt niet wachten om dit met je familie te delen. Familieleden zijn misschien de eersten die te horen krijgen van je nieuwe plannen, maar dat betekent niet dat zij automatisch het meest ondersteunend zijn. Onze emoties zijn het meest ingewikkeld als het om familie gaat. 

Lees meer

Mantelzorgalfabet: de letter S is van…

Niet over hebben hoor! Veel mensen met beginnende dementie schamen zich daarvoor en willen dan ook niet dat anderen weten dat ze deze ziekte hebben. Gek eigenlijk hè, als je je arm breekt heb je daar helemaal geen last van… Het komt ook wel voor dat degene met Alzheimer zelf wel open wil zijn over zij of haar ziekte, maar op onbegrip stuit in de omgeving.

Lees meer

Mantelzorgalfabet: de letter A is van…

Dertien jaar geleden (2005) kreeg mijn moeder de ziekte van Alzheimer. Dit is de meest voorkomende vorm van dementie en het was heel ingrijpend voor haar en ons, omdat ze steeds meer vergat en steeds minder zelfstandig kon doen.

Lees meer