Alle blogs | Raak geïnspireerd, krijg nieuwe ideeën.

Maak je eigen natuur gratitude journal!

Ken je dat ook? Dat gevoel als je het eerste krokusje van het jaar ziet vanaf je fiets? Of juist wanneer je bepaalde, mooie vogels spot! De natuur is prachtig en je kan er hartstikke vrolijk van worden!

Lees meer

Prachtig bijenvolk

Bijen zijn belangrijke bestuivende insecten van voedselgewassen en vele wilde planten. Ze hebben daarom een rol van ongeveer dertig procent in de keten van al het menselijk voedsel.

Lees meer

Permacultuur

Tuinieren op een manier die ecologisch, duurzaam en economisch verantwoord is? Overweeg eens om de principes van permacultuur toe te passen!

Lees meer

De Human Library

Mensen lezen in plaats van boeken? In de Human Library ga je een open gesprek aan met bijvoorbeeld een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze of een tienermoeder. Mensen die je eigenlijk normaal gesproken niet snel spreekt. Allemaal zitten ze voor je klaar om hun verhaal te doen, klopt het beeld dat jij hebt van deze mensen met de werkelijkheid?

Lees meer

Boekentip: Compactgids Paddenstoelen

Paddenstoelen, ze zijn er in verschillende soorten en maten, en elke paddenstoel heeft zijn eigen kenmerken. Het zou zomaar kunnen dat jij als natuurliefhebber deze mooie “schimmels” tegenkomt tijdens je wandeling door het bos tijdens de mooie herfstdagen.

Lees meer