Wist jij dat je tenen je van alles kunnen vertellen over jouw karakter en persoonlijkheid?
Het tenen lezen is gebaseerd op het holistische principe dat alles met elkaar verbonden is en dat je dus in een deel (in dit geval de tenen) het geheel (de persoon) weerspiegeld ziet. De stand en de vorm van je tenen vertellen iets over jouw persoonlijkheid, hoe je karakter in elkaar zit en hoe je met emoties omgaat. 

De vorm van de tenen wordt genetisch bepaald, maar de stand wordt grotendeels bepaald door hoe je omgaat met prikkels van buitenaf. Zo kan je persoonlijke ontwikkeling ervoor zorgen dat ook de stand van je teen verandert. 

Tenen lezen in het kort
De rechtervoet is de rationele voet. Die staat voor het denken en plannen. De linkervoet staat voor gevoel, het reageren vanuit je hart. Iedere teen reflecteert een bepaalde eigenschap.

De vorm en lengte van een teen, in verhouding tot de andere tenen, geeft aan in welke mate de eigenschap aanwezig is. Een stevige teen geeft bijvoorbeeld aan dat een bepaalde karaktertrek sterk vertegenwoordigd is. De stand van de tenen (maar ook voetproblemen als verdikkingen, eelt of bepaalde verkleuringen) laat zien hoe die eigenschappen zich bij jou hebben ontwikkeld.

Wil je meer weten?
Imre en Margriet Somoyogyi zijn de Nederlandse grondleggers van het ‘tenen lezen’
Sinds de jaren `70 bestudeerden zij duizenden tenen en legden de relaties tussen het beeld van de tenen en de karakters en het gedrag van mensen. Over hun ervaringen schreven zij een aantal boeken:  ‘Voeten zijn spiegels’,  ‘Wat kun je ermee?’, ‘de Verdieping’ en  ‘Babyteentjes Lezen’

Leuk om te lezen en inspirerende gespreksstof voor op het strand 😉