Wat wil je? Dat is een van de moeilijkste vragen die je jezelf kunt stellen. Wat wil je, wat wil jij nu écht?

Een moeilijke vraag maar een essentiële, want zonder antwoord kun je jezelf ook geen doelen stellen. En doelen maken je leven zoveel makkelijker…

 

Wat wil jij nu eigenlijk écht? Ken je dat? Je wilt van alles doen maar hoe zorg je ervoor dat je het ook gaat doen? Of je hebt de hele tijd een sprankje van een idee in je hoofd maar het komt er niet uit? Door jezelf doelen te stellen kom je verder. En nee hoor, het hoeven geen hoogdravende ingewikkelde tijdsgeplande doelen te zijn. Zolang ze je maar motiveren en inspireren.

Bijvoorbeeld:

Je wilt afvallen, het liefst 10 kilo, maar ergens knaagt er aan je dat je de tijd niet hebt om naar de sportschool te gaan. Ook weet je dat je de moeite van minder eten eigenlijk niet aankunt. Dan moet je doel niet zijn 15 kilo afvallen voor die bruiloft over een maand maar een gezondere leefstijl implementeren in je leven.

Dit kan je opbreken in kleinere doelen die haalbaarder zijn. ”Ik ga niet 2 keer per week naar de afhaal chinees.” ”Ik ga vaker op de fiets naar de stad.” ”Ik neem niet standaard een koekje bij de thee.” Zoek naar het grotere, hogere doel waar jij wel van gaat stralen, en wat dus makkelijker moet zijn om te bereiken. Stel jezelf een doel dat je motiveert, niet omdat het nuttig lijkt.

Maar goed, dan ben je er nog niet. Je hebt het “wat wil ik” onderdeel nog niet klaar. Hier zul je echt tijd aan moeten geven. Wat je wilt is dat waar jij super gelukkig van wordt. Denk daarbij niet beperkend, ik kan dat toch nooit voor elkaar krijgen, ik weet niet hoe dat moet enzovoort. Denk groot. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat maakt jou zo gemotiveerd om mee bezig te gaan dat jij ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds klaar staat om het te doen?

Dat is wat je wilt. Is dat iedere dag naar het asiel rennen en de voldoening krijgen van geplaatste dieren? En ervoor zorgen dat er voldoende financiële middelen worden gegenereerd om het asiel draaiende te houden? Of is dat de wereld vertellen wat voor fantastische methode je hebt ontwikkeld om kinderen op te voeden? Het maakt niet uit, zolang jij er energie van krijgt en gelukkig van wordt.

Wanneer je dit onderdeel te pakken hebt, stel je jezelf motiverende doelen. Dus kleine stapjes met een achterliggend hoofddoel. En die kleinere doelen zorgen dat je iedere dag weet wat je gaat doen, dat je successen en mijlpalen bereikt en voor je het weet ben je verder dan ooit tevoren. Schrijf je doelen op en pas ze aan. Volg je hart, je intuïtie, en meet altijd iedere keer of dit is waar jij wow op zegt. 

 

Heel veel succes! Laat je ons weten of deze blog jou heeft geholpen?

Deel en inspireer anderen