Bioresonantietherapie (BRT) is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn.

Volgens de beoefenaars van bioresonantie kan deze verstoring met bioresonantie-apparaten worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur, bijvoorbeeld door specifieke trillingen toe te dienen die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen.

Hoe werkt bioresonantie?
Bioresonantie maakt onder andere gebruik van de elektromagnetische trillingen van de patiënt zelf. De zwakke elektromagnetische trillingen ontstaan door chemische processen in de cellen. De elektromagnetische signalen, die in en om het lichaam aanwezig zijn, kunnen met behulp van elektrodes worden opgevangen, via een kabel met een apparaat worden verbonden, daar worden gefilterd, versterkt of tegengekoppeld, en daarna naar de patiënt worden teruggestuurd, meestal via een draadspoel in de rugleuning van de behandelstoel.

In het apparaat worden door een filter de harmonische en disharmonische trillingen van elkaar gescheiden. Harmonische trillingen worden beschouwd als gezondheidsbevorderend, disharmonische trillingen als schadelijk. De harmonische trillingen worden versterkt of verzwakt teruggegeven, de disharmonische trillingen kunnen elektronisch in hun spiegelbeeld (180 graden fasedraaiing) worden teruggekoppeld.

Bioresonantie therapeuten zeggen succes te behalen bij de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, variërend van hoofdpijn, allergie, eczeem, littekens, tot gewrichtsklachten en spijsverteringsklachten. Maar ook kanker, virusziekten en bacteriële infecties zoals de ziekte van Lyme worden genoemd.

Geen van de verschillende theorieën achter bioresonantie is wetenschappelijk onderbouwd en de effectiviteit van de methode wordt niet bewezen geacht. Het is dan ook belangrijk om te ervaren of het voor jou een goede methode is, eventueel in overleg met je huisarts.

Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom mensen voor Bioresonantie kiezen?
Geen baat hebben bij de reguliere geneeskunde, ondersteuning van pre- en postoperatieve behandelingen, maar vooral ook omdat mensen bewust voor een andere, niet toxische behandelingsmethode kiezen.

Ervaringen
Mensen die last hadden van hooikoorts hadden positieve en blijvende, goede ervaringen met bioresonantie. Zo blijkt een dame na behandelingen gedurende een jaar inmiddels al drie jaar van haar hooikoorts af te zijn.

Iemand anders zat van top tot teen onder ernstige eczeem en stond op het punt opgenomen te worden in het ziekenhuis wegens infectiegevaar. Uit de behandeling van de bioresonantie therapeut kwam naar voren dat bepaalde voedingsmiddelen beter geschrapt konden worden. Door het voedingspatroon aan te passen was binnen drie maanden alle eczeem als sneeuw voor de zon verdwenen.

Dit zijn natuurlijk maar een paar ervaringen. Het is altijd goed om kritisch te zijn, maar ook om open te staan voor natuurlijke manieren van genezen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, laat je reactie gerust achter.