De groeikracht is tijdens deze volle maan op weg naar een hoogtepunt. De bloemen bloeien en het blijft al heel lang licht.

Deze volle maan is normaal gezien de laatste volle maan voor midzomer. Het thema dat bij deze Bloemmaan hoort is groei en verbinding.

 

In de de natuur is alles in volle bloei. Veel gras, bloemen en bepaalde vruchten kunnen al geoogst worden. Geniet van aardbeien, aalbessen en andere zoete zomervruchten. Daarnaast komen nu veel groenten en het graan tot ontwikkeling. De Bloemmaan is een tijd van hoop en belofte, een vreugdevolle tijd die zicht geeft op kansen en mogelijkheden.

 

De namen voor deze volle maan verwijzen naar groeikracht

De bloemmaan wordt ook wel honingmaan of grasmaan genoemd. Nog een naam voor deze volle maan is Maismaan. Dit verwijst naar de maïs die nu gezaaid kan worden.

Deze namen verwijzen allemaal naar de groeikracht die in deze tijd het sterkst is. Er kan tijdens de grasmaan worden gehooid, omdat het gras zo hard groeit. Een goede hooi-oogst is erg belangrijk om het vee ook in de winter te kunnen voeden.

 

Thema Groei

Voor je innerlijke groei is het belangrijk om nog eens stil te staan bij wat jij wilt laten bloeien. Misschien is het nodig om hier en daar te wieden?

Hoe staat het met jouw plannen en dromen? Heb je ze al kunnen vervullen? Ga eens na waar nog wat extra aandacht nodig is om jouw persoonlijke plannen te laten bloeien.

 

De Meidoorn

Bij deze maan past de meidoorn. De meidoorn hoort bij de rozenfamilie en is een geneeskrachtig kruid dat kan worden gebruikt bij hartaandoeningen.

Bij de Grieken was de meidoorn gewijd aan godin Maia, door christelijke geloven werd de boom gewijd aan Maria. Ook werd de meidoorn gewijd aan de bloemengodin Dana. Zij benadrukken allemaal de bloeikracht en de vruchtbaarheid.

 

Rituelen die passen bij de Bloemmaan

In de rituelen die passen bij deze volle maan wordt veel gebruik gemaakt van de meidoorn. Je kunt een cirkel maken van meidoorntakken en die versieren, thee zetten van meidoornbloesem en die drinken, of een krans van meidoornbloemen op je hoofd dragen. Je kunt ook een krans of boeket van verschillende grassoorten maken.

Om je persoonlijke groei te vieren en stil te staan bij mogelijke bijsturing kun je een tekst of gedicht schrijven waarin je de positieve ontwikkelingen beschrijft.

Sta stil bij wat je hebt bereikt en wees dankbaar voor kansen en ontwikkelingen die je onverwacht ten deel zijn gevallen. De bloemmaan is het moment om deze overwinningen te vieren en een positieve verwachting voor het verdere proces te creëren.

Bij vieringen en vreugde horen muziek en dansen. Je kunt over een klein vuurtje of een kaars springen. Een rituele dans uitvoeren of gewoon een klein feestje geven voor de gezelligheid en om plezier en positiviteit met elkaar te vieren.

 

Waar geef jij tijdens deze Bloemmaan een feestje voor?

 

 

Deel en inspireer anderen