Dit is waarschijnlijk een veel gehoorde en weinig gewaardeerde uitspraak. Vaak wordt deze tip gegeven op het moment dat je in verwarring en gefrustreerd bent over je leven en je toekomst.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want als je je passie volgt, hoe moet dat dan met je vaste lasten, je verantwoordelijkheden en alle andere obstakels?

 

Wat wordt er nou eigenlijk bedoeld met volg je passie? Wat is dat dan? 80 procent van de mensheid kan zich niet identificeren met een specifieke passie. Er zijn dus ontzettend veel lotgenoten die net als jij geen gehoor willen of kunnen geven aan hun passie, omdat ze eenvoudigweg niet weten wat die is. Je bent niet de enige.

Volg je nieuwsgierigheid

Ongeacht wat de meeste mensen geloven is passie niet iets wat je vindt, maar iets wat je opbouwt. Het kost tijd om te ontwikkelen en je krijgt het niet zomaar door even naar je innerlijke stem te luisteren. Maar waar moet je dan beginnen? En hoe volg je je passie?

Elizabeth Gilbert adviseerde dat je in plaats van een passie na te jagen, gewoon je innerlijke nieuwsgierigheid moet volgen. Nieuwsgierigheid is niets meer dan het verlangen om te ontdekken. Het voelt vriendelijker en toegankelijker dan het concept van een passie. Alles wat je moet doen is iets te vinden waar je altijd al nieuwsgierig naar bent geweest en daarin te investeren. Nieuwsgierigheid vraagt niets van jou. Een passie is zeldzaam, maar nieuwsgierigheid kom je dagelijks tegen. Alles wat je hoeft te doen is datgene te volgen wat je nieuwsgierig maakt, en dat kan zomaar leiden tot iets groters. 

Laat jouw nieuwsgierigheid op jouw passie schijnen

Als je het begrip passie hebt gedumpt en er nieuwsgierigheid voor in de plaats hebt gezet open je de deuren naar jouw passie. De nieuwsgierigheid leidt je aandacht naar verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld naar het opschrijven van je gedachten en onderzoeken wat dat voor je doet.

Of het volgen van een yogales als begin van een nieuwe dagelijkse oefensessie. Als iets bevalt ga je ermee door, als iets tegenvalt laat je het vallen. Ontdek waar jouw nieuwsgierigheid je heen brengt. Het zal je de juiste richting wijzen.

Nieuwsgierigheid vraagt niets van je

Maak dus gebruik van de kracht van je nieuwsgierigheid. Laat het je steunen bij de ontdekkingstocht naar waar jij warm voor loopt. Laat het je meenemen op een spannende ontdekkingstocht zonder duidelijk doel. Vertrouw erop dat het je naar het gepassioneerde leven brengt waar je naar verlangt.

Waar ben je nu nieuwsgierig naar? Het hoeft geen sterk gevoel te zijn. Een sluimerend verlangen naar iets of iemand is al genoeg. Doe jezelf een plezier en ontdek het vandaag. Wie weet zet het je wel direct op het juiste spoor.

 

Hoe volg jij je passie?

 

 

Deel en inspireer anderen