De hoeveelheid energie die je per dag hebt bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Je energieniveau bepaalt voor een groot deel je humeur en het bepaalt hoeveel je voor elkaar kunt krijgen.

Hoe meer energie je iedere dag hebt, des te meer je uit je leven kunt halen. Heb je het gevoel dat je wel iets meer energie kunt gebruiken? Gebruik dan de onderstaande 6 tips om stap voor stap meer energie op te bouwen!

 

Tip 1 Verbeter je slaapritme

Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor het opbouwen van meer energie. Het maakt niet zozeer uit hoe lang je slaapt, maar wel hoe hoog de kwaliteit van je slaap is. Hoe dieper je slaapt, des te sneller je uitrust.

Tip 2  Optimaliseer je voeding

Voeding kan je lichaam energie geven, en voeding kan je lichaam energie kosten. In de eerste plaats is het belangrijk om erachter te komen of je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om jou te voorzien van energie.

Tip 3  Voer afvalstoffen af

In het dagelijks leven krijgen we allerlei afvalstoffen binnen. Een gezond lichaam is goed in staat om al deze afvalstoffen te neutraliseren en af te voeren.

Om dit te doen maakt je lichaam gebruik van allerlei voedingsstoffen waaronder anti-oxidanten, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Daarnaast gebruikt je lichaam water om de stoffen af te voeren.

Lange tijd ongezond eten, stress ervaren en weinig bewegen zorgen voor ophoping van schadelijke stoffen in je lichaam. Deze stoffen staan het optimaal functioneren van je lichaam in de weg, en maken je dus moe.

Je kunt jezelf ontdoen van deze stoffen door voldoende vitaminen en mineralen beschikbaar te maken, bijvoorbeeld door veel biologische groente te eten, groene smoothies te drinken of speciale detox supplementen te nemen.

Tip 4 Doe iets vol van betekenis en ontketen meer energie

Moeheid heeft niet alleen lichamelijke oorzaken. Wanneer je je niet energiek voelt heeft dit vaak ook een psychische oorzaak. Want vraag jezelf eens af: heb jij ‘s ochtends zin om weer aan de slag te gaan? Start je je dag vol energie, en kun je niet wachten om te gaan doen wat er op de planning staat?

Zodra je voor jezelf een stuk zekerheid hebt bereikt (dak boven je hoofd, vast inkomen, voldoende geld om rond te komen), dan wordt het tijd om een stapje hoger te denken. Je krijgt behoefte aan meer, je krijgt behoefte aan betekenis.

Het is leuk dat je je door je werk kunt voorzien van je levensbehoeften, maar voegt het ook iets toe? Vind jij je werk waardevol? Mensen die werken vanuit hun passie hebben vaak eindeloos veel energie.

Niet omdat het supermensen zijn, maar omdat ze hun werk zo leuk vinden dat het ze energie geeft in plaats van dat het energie kost.

Vraag jezelf eens af, wat geeft jou energie? Wat vind jij leuk om te doen? Waar word jij gelukkig van? Hoe wil jij iets bijdragen aan deze wereld? Door waardevol werk te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent word je energieker.

Tip 5 Versterk je lichaam

Hoe fitter je bent, des meer energie je krijgt. Door regelmatig te bewegen, te sporten en af en toe aan krachttraining te doen kun je je lichaam sterker maken.

Niet alleen krijg je meer conditie en uithoudingsvermogen, je merkt ook dat je fysiek sterker wordt. Wanneer je gaat sporten raakt je lichaam bovendien goed doorbloed waardoor al je cellen lekker veel zuurstof krijgen.

Tip 6 Zorg voor een leeg hoofd

Je hebt de meeste energie als je ontspannen bent, als je je kunt focussen en je bezig kunt houden met positieve gedachtes. Doe daarom je best om je hoofd zo leeg mogelijk te houden.

Probeer je gedachten van je af te schrijven, je problemen concreet te maken en je to do’s te noteren op een takenlijst. Hoe leger je hoofd is, des te meer energie je zult ervaren.

 

Bron: Geïnspireerd door So Chicken

 

 

Deel en inspireer anderen