Mensen met het sterrenbeeld Tweelingen zijn hele gezellige mensen. Het zijn fijne mensen in omgang en communicatief erg sterk.

Tweelingen zijn flexibel en enthousiast van aard en enorm veelzijdig. Daarnaast doorgaans ook slim en prettig nieuwsgierig. Willen van alles weten, meemaken en kunnen prima alleen zijn.

 

De grootste angst van een Tweeling is sleur. Routine zou best wel eens verveling kunnen geven en vandaar dat ze van het een naar het ander ‘hoppen’. Hiermee worden bijvoorbeeld veel nieuwe dingen (klussen, hobby’s, cursussen) gestart maar weinig echt afgemaakt.

Tweelingen vinden veel interessant en dat maakt ze enthousiast maar de keerzijde daarvan is dat ze moeilijk kunnen kiezen en erg besluiteloos zijn. Zo kunnen ze in gesprekken van de hak op de tak springen en tegenstrijdig zijn in wat ze zeggen of doen. 

Tweelingen zijn vaak geliefde vrienden. Ze kunnen een ander goed aanvoelen en zijn ruimdenkend. Behalve op het paranormale vlak. Daar willen Tweelingen niet zo veel van weten. Omdat ze alles leuk vinden kunnen Tweelingen moeite hebben met hun concentratie. Hun leergierigheid maakt daarin wel weer een hoop goed.

Edelstenen die bij dit sterrenbeeld horen zijn onder andere de Citrien, de Tijgeroog en de Chalcedoon.

De Citrien

Tweelingen barsten altijd van de ideeën. Alleen het doorzetten en ‘stick to the plan’ is wat lastiger. De Citrien laat je gewoon niet opgeven en zelfs al geloof je eigenlijk niet in de energie van stenen,… aan de stroom van creativiteit die Citrien op gang brengt is geen ontkomen aan. Het versterkt je wil om door te zetten, geeft je de energie om het ook te doen. 

Het geeft de Tweeling positiviteit, blijdschap en rust daar waar de Tweeling in haar snelheid en oppervlakkigheid een nerveus gevoel kan krijgen.

De Citrien is een geweldige steen als je als Tweeling problemen hebt met concentratie. Het geeft focus en energie om door te gaan.

De Tijgeroog

Is een beschermende steen. Hij buigt negativiteit om en stuurt het terug naar de zender. Tijgeroog geeft een onzekere Tweeling in moeilijke tijden de moed en het vertrouwen om door te gaan. Tweelingen kunnen onzeker en nerveus worden als ze vastlopen in hun eigen hectiek en oppervlakkigheid.

Tijgeroog laat ze ervaren wat rijkdom is, geeft de Tweeling een sterke overtuiging en dempt de kortzichtigheid die ontstaat door dat een tweeling zoveel interesses heeft en overal slechts een klein beetje van weet.

Het is een steen die het zelfvertrouwen van een Tweeling een boost geeft. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. Daar waar de Tweeling enorm kan dubben en twijfelen zal de tijgeroog de besluitenloosheid geen ruimte meer geven.

Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend en brengt kalmte in een overprikkeld zenuwstelsel van de tweeling.

De Chalcedoon


Ook de Chalcedoon brengt rust in de emoties van de Tweeling en gaat prikkelbaarheid tegen. Ze helpt een tweeling inzicht te krijgen in hun gevoel en daar uiting aan te geven.

Chalcedoon is een steen van zachtheid en rust. Een weldaad in het hectische en turbulente leven van een tweeling. Daarnaast versterkt deze steen alle goede eigenschappen van de tweeling, mochten deze nog in de minderheid of ondergeschikt aanwezig zijn.

Ze geven rust en evenwicht en helpen een Tweeling hun gevoel onder woorden te brengen.
Chalcedoon zet een Tweeling weer in balans in hun eigen centrum.

Een steen heeft krachten die bij de steen horen. Deze krachten en energie vullen jouw energie aan of versterken het nog meer. De energie en kracht van stenen is bedoeld om evenwicht en balans te brengen in al jouw energie, zoals bedoeld wordt met Yin en Yang.

Zijn de eigenschappen van de Citrien, Tijgeroog en Chalcedoon al sterk bij jou als Tweeling aanwezig, dan is het fijn een steen te kiezen die een overheersende eigenschap dempt, verzacht of een zwakke eigenschap versterkt.

Heb je als Tweeling er last van dat je over actief bent, dan is Jade een steen die jou hierin kan helpen dit te dempen. Krijg je echt niets af? Neem dan een Turkoois, die zal je doelgerichter maken en daadkracht geven iets af te ronden.

Zo bereik je een balans. Vaak geeft je intuïtie dit al zelf aan. Je aandacht wordt getrokken naar een kristal, meestal zonder tevoren te weten wat de eigenschappen en kracht van deze steen is.

Luister naar je intuïtie en bij twijfel kun je altijd contact met mij opnemen zodat ik de steen voor je kan testen. Van heel veel stenen (niet allemaal) kan edelsteenwater worden gemaakt. Daarmee kun je de eigenschappen, krachten en energie van de stenen niet alleen uitwendig maar ook inwendig gebruiken. 

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl

Deel en inspireer anderen