Het is de tijd van Vissen. Het meest gevoelige sterrenbeeld van alle dierenriemtekens. De Vis staat bekend als goedaardig, geduldig, empathisch en trouw.

Ze kunnen niet tegen negativiteit, ruzie en onmin. Dit gaan ze graag uit de weg. Vaak door zelf het hoofd te buigen en zich aan te passen. Want een Vis vindt het bijzonder lastig voor zichzelf op te komen.

 

Ze zijn ietwat beïnvloedbaar en soms wat goedgelovig. Wat ook wel opgevat wordt als een gebrek aan ruggengraat. Ondanks dat de Vis met iedereen wel door 1 deur kan, zullen ze om deze zelfde eigenschappen in een managersfunctie niet altijd geschikt zijn. 

Loyaliteit en trouw staat altijd hoog in het vaandel en laat de Vis soms ook weleens met zichzelf in de knoop komen. Helemaal als dit niet wederzijds is en de Vis voor een karretje is gespannen voor eigenbelang van een ander. Zo kunnen hele mooie sterke eigenschappen ook weleens je valkuil zijn Vis!

Stenen die bij de Vissen horen zijn Amethist, Aquamarijn en Opaal

De Amethist

De Amethist heeft dezelfde liefde en voorkeur als de Vis. Ze houdt van vrede, heeft een hekel aan negativiteit en wil eerlijkheid. Het heeft absoluut geen associatie met geweld en boosheid. Amethist kalmeert de Vis in haar emoties en brengt weer een balans als de spanning van alledag de Vis overspoelen. Een Amethist zuivert de energie en brengt rust en kalmte in de wateren.

Omdat de Vis weleens de neiging heeft zich slachtoffer te voelen zal de Amethist hier een stokje voor steken door haar eigen kracht te laten zien met als doel verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Deze steen helpt de Vis niet altijd meteen zo toegefelijk te zijn en zich schuldig te voelen maar open te staan voor eigen visie en deze vast te houden.

Veel Vissen zijn zeer intuïtief en door hun hoge gevoeligheid sterk verbonden met de energie van de kosmos. Amethist bevordert de communicatie met gidsen en engelen en brengt een evenwicht in het aardse en spirituele. 

De Aquamarijn

Een andere steen die bij de Vissen hoort is de Aquamarijn. Een steen van het water element waar de Vis zich helemaal thuis voelt. Water staat symbool voor emoties, gevoel en beweging. Aquamarijn heeft de lichtblauwe kleur van water en is een steen die emoties en boosheid verkoelt.

Het brengt emoties tot rust. Maar waar de Aquamarijn de Vis krachtig helpt is vooral dat het de Vis helpt haar eigen waarheid uit te spreken. En zich niet te laten verleiden deze voor zich te houden voor anderen.

De Aquamarijn werkt sterk op de keelchakra, die uitspreken wie je bent, waar je voor staat en wat je visie is of dwars zit, versterkt en stimuleert. Eigenschappen die een Vis steviger in de schoenen laat staan en minder toegefelijk maakt in het meewaaien met anderen.

Ze helpt de Vis los te laten. Emoties, verleden, relaties, verdriet en boosheid. Alles wat stagneert in groei en vooruitgang kan de Vis loslaten met deze steen. Aquamarijn laat je zien waar je vasthoudt aan oude patronen en het je weg houdt van het meestromen op je flow en in het nu.

Opaal

Opaal heeft ook een sterke verbintenis met Vissen. Het verbaast je niet dat het ook een steen is die de emoties van de gevoelige Vis weet te verzachten, in balans te brengen en te ontspannen. Maar Opaal zet de Vis ook aan tot actie.

Vissen hebben best de neiging wat lui of gemakzuchtig te zijn en hierin brengt de Opaal de Vis weer in beweging. Vooral om de dromen die de Vis vaak heeft, tot werkelijkheid te brengen.

Opaal geeft de Vis ook het nodige zelfvertrouwen. Dit kan de Vis goed gebruiken om stevig in de schoenen te blijven staan en wat vaker bij zijn eigen waarheid te blijven als hij beïnvloed wordt.

De Opaal staat erom bekend dat het vrolijk maakt en spontaan. Het geeft inzicht in je innerlijk en de gebieden waar je met jezelf aan de slag mag. Met de nodige portie daadkracht.

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl

Deel en inspireer anderen