Mensen met het sterrenbeeld stier zijn vaak praktisch ingestelde mensen, die houden van degelijkheid en gewoontes.

Ze zijn doelgericht, stabiel en heel loyaal en geduldig. Een stier is ook best materialistisch ingesteld. Ze houden van mooie spullen en van alle goede dingen in het leven.  

 

De stier is een hele harde werker, maar wel met routine, vaste patronen en regelmaat. Ze houden gewoon niet van verandering.

Een stier is degelijk en omdat hij niet open staat voor verandering kan een stier ook goed vasthouden aan eigen overtuigingen en ervaringen. Zo zijn ze het gewent, zo werkt het en dus laten we het zo. Als het werkt, waarom zou je dan veranderen?

De mooie kanten van de stier is dat hij heel liefdevol en afhankelijk kan zijn, maar de schaduwzijde is toch wel de jaloezie, bezitterigheid en dat ze als je ze eenmaal boos krijgt, kunnen ze lang boos blijven.

Mensen met het sterrenbeeld stier komen soms moeilijk tot een vriendschap, maar als die er eenmaal is, dan zijn ze een trouwe vriend voor het leven.

De stenen die bij de stier horen zijn vooral de Rozenkwarts, Smaragd en Agaat.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is daarin wel de steen die het meest een stier kan ondersteunen in het gevoelsleven. Een stier is praktisch en degelijk. Ze zijn heel liefdevol, maar vaak niet zo goed in het omgaan met hun emoties.

De rozenkwarts brengt daar meer beweging in. Laat je weer even denken aan je kindertijd, je wensen en verlangens. Stimuleert de creativiteit en laat liefde stromen. Daarmee krijgt de stier niet de kans te gaan vervallen in een saaie sleur.

De rozenkwarts geeft de praktische en nuchtere Stier ook de stimulans om lief te zijn voor zichzelf. Creatief te zijn en zichzelf iets te gunnen, ook als het dan geen nuttig aspect heeft.

Een hele goede aanvulling voor dit sterrenbeeld hierop is de Zonnesteen. Deze steen maakt speels en zorgt ervoor dat de conservatieve stier meer open gaat staan voor avontuur en de veiligheid wat meer loslaat.

Smaragd

De smaragd helpt de stier om emoties, losgemaakt door de rozenkwarts te gaan verwerken. Emoties zijn niet onhandig en lastig, maar een onderdeel van wie je bent. Ze zijn een onlosmakelijk onderdeel bij je ervaringen en groei.

De smaragd stimuleert de groei en laat de stier zo nu en dan ook eens naar binnen kijken wat er zich nu werkelijk in hem/haar afspeelt.

Deze steen kan een balans brengen in de stier die, ofwel vlak kan zijn in emoties, ofwel een echte explosie kan laten zien vanuit boosheid als de emmer overloopt. De smaragd brengt hierin meer harmonie, brengt de stier terug naar het midden.

Agaat

De Agaat is ook een steen van evenwicht, rust, balans en een gestage weg naar het doel. De agaat heeft ook als doel het starre vasthouden aan ‘het oude’ open te breken zodat nieuwe dingen een kans krijgen. Nieuwe manieren, vernieuwingen, en het loslaten van de oude routines.

De agaat kan een helder inzicht geven in het innerlijke van de stier en een gevoel van veiligheid bevorderen.

Van heel veel stenen (niet allemaal) kan edelsteenwater worden gemaakt. Daarmee kun je de eigenschappen, krachten en energie van de stenen niet alleen uitwendig maar ook inwendig gebruiken. Dit geldt zeker voor de rozenkwarts en de agaat.

Een steen heeft krachten die bij de steen horen. Deze krachten en energie vullen jouw energie aan of versterken het nog meer. De energie en kracht van stenen is bedoeld om evenwicht en balans te brengen in al jouw energie, zoals bedoeld wordt met Yin en Yang.

Zijn de eigenschappen van de rozenkwarts, smaragd en agaat al sterk bij jou als stier aanwezig, dan is het fijn een steen te kiezen die een overheersende eigenschap dempt, verzacht of een zwakke eigenschap versterkt. Zo bereik je een balans.

Vaak geeft je intuïtie dit al zelf aan. Je aandacht wordt getrokken naar een kristal, meestal zonder tevoren te weten wat de eigenschappen en kracht van deze steen is.

Luister naar je intuïtie en bij twijfel kun je altijd contact met mij opnemen zodat ik de steen voor je kan testen.

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl

Deel en inspireer anderen