Als je aan een Steenbok denkt dan verschijnt er een beeld van een dier met hoorns, fier staande op een rots.

Uit dit beeld kun je eigenlijk al heel veel opmaken over dit sterrenbeeld. 

 

Het zijn vaak trotse mensen, met hun hoofd omhoog geheven. Ambitieus, evenwichtig, praktisch en wilskrachtig. Soms tegen het bokkige aan. De bok staat op een rots die puntig loopt en net groot genoeg is om op te staan. Andere bokken passen er niet meer op.

Een Steenbok werkt ook graag alleen en zelfstandig. De rots is niet makkelijk en de Steenbok stelt hoge eisen aan vooral zichzelf maar ook aan zijn of haar omgeving. 

Wil je een nuchter, betrouwbaar maatje dan kun je het beste voor een Steenbok kiezen. Maar pas op want ze kunnen enorm rechtlijnig en kritisch zijn.

Steenbokken zijn vaak veel te serieus, vooral in hun verantwoordelijkheden. Ze zouden wel een beetje meer speelsheid mogen hebben.

Uit eigen ervaring weet ik dat een Steenbok heel graag een doel heeft om naar toe te werken. Gewoon los aan de slag zonder focus lukt hen echt niet.

Maar welke edelstenen horen er bij het sterrenbeeld Steenbok? 

Volgens alle boekjes is dat de Smaragd, de Onyx en de Chalcedoon. Nu heb ik als Steenbok een webshop in edelstenen, en dus heel veel stenen tot mijn beschikking.

Er zijn best wel een aantal stenen waar ik een speciale band mee heb. Dus Steenbokken en edelstenen gaan prima samen! 

Chalcedoon

Voor de Steenbok speelt de Chalcedoon een heerlijke rol, net als andere Agaten.  De Chalcedoon helpt gevoelens uitspreken, want dat doet dit sterrenbeeld niet zo makkelijk.

Maar Chalcedon brengt vooral ook zachtheid in het leven van de hardwerkende Steenbok die de lat (te) hoog legt voor zichzelf.

Deze zachtheid maakt het makkelijker om meer ruimte voor speelsheid te gaan creëren. Het is een steen die een soort van troost geeft bij bewogen emoties en kalm maakt bij angst of boosheid. Een heerlijke steen voor een Steenbok met stress.

De Onyx

De Onyx is een fijne steen omdat hij aards is. Nu zijn steenbokken lekker nuchter van aard en hebben een mentaliteit van eerst zien dan geloven.

Maar ze willen vaak veel. Sjezen van hot naar her en kunnen een vurige energie hebben. Dan is het aarden heerlijk. Het bevordert de concentratie en geeft meer evenwicht in alles. 

De Smaragd

De Smaragd is een cadeautje voor een Steenbok. Steenbokken willen werken vanuit de nuchterheid en ratio. Dus hoofd. Wat is efficiënt, vol rendement, logisch, enz. De smaragd leert Steenbok te luisteren en te handelen vanuit zijn hart Het helpt hart en hoofd in balans te brengen.

Een smaragd is een steen van liefde en vooral mededogen. Mededogen hebben Steenbokken soms voor zichzelf nodig als ze te ver doorslaan in hun verantwoordelijkheid  

Rozenkwarts

Om het serieuze wat te verminderen zou een Steenbok aan de slag kunnen gaan met Rozenkwarts. Rozenkwarts brengt speelsheid en plezier in het leven van de al te serieuze steenbok, waardoor het luchtiger wordt.

Het is belangrijk dat je bij de keuze van stenen kijkt welke eigenschap al goed vertegenwoordigd is. Deze hoeft niet versterkt of gestimuleerd te worden, maar misschien wel wat gedempt.

Dus kies stenen die aanvullen daar waar aanvulling of stimulans wenselijk is, of verzachten waarvan een teveel aanwezig is. 

Als je twijfelt over welke steen jou het beste kan ondersteunen op dit moment kun je altijd met mij overleggen.

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl

Deel en inspireer anderen