De naam van dit sterrenbeeld verraadt het al; het is een water element. De meeste ‘water’ sterrenbeelden zijn gevoelige mensen. Zo ook dus de Kreeft.

Heel gevoelig, en misschien soms wel overgevoelig. Daarmee zijn ze ook makkelijk beïnvloedbaar. Het zijn mensen van vaste tradities en gewoontes die ze niet makkelijk los laten. Verandering voelt voor een Kreeft vaak als onveilig. 

 

Bij de meeste Kreeften zit je qua romantiek wel goed. Ze vinden thuis en hun huis een belangrijke plek van rust en ze zullen pas iets doen als het ‘goed voelt’. Ratio komt dan niet helemaal aan bod. Dit kunnen impulsieve en egocentrische acties tot gevolg hebben.

Stenen die bij de Kreeft horen zijn Maansteen, Rozenkwarts en Labradoriet.

Maansteen

In de gevoeligheid kan de Kreeft emotioneel de balans kwijtraken of zijn. Daarom is de Maansteen een hele belangrijke en fijne steen voor dit sterrenbeeld. 

Maansteen geeft zachtheid aan emoties die hevig kunnen zijn, laat verborgen waarheden die de Kreeft eigenlijk niet wil zien, onder ogen komen en geeft een evenwicht in alle gevoelens die de Kreeft kunnen overspoelen.

Maansteen versterkt het intuïtie van de Kreeft waardoor besluiten niet meer impulsief worden genomen maar vanuit een weten wat bij je past.

Rozenkwarts

Ook de Rozenkwarts heeft een verzachtende werking in het gevoelsleven van de Kreeft. Vooral het speelse, creatieve zal worden gestimuleerd. De rozenkwarts helpt een Kreeft niet alleen maar vanuit de veiligheid te handelen, maar vooral ook vanuit de diepe dromen die een Kreeft mogelijk vanuit de kindertijd al had.

Rozenkwarts is een steen die de energie van het hart versterkt, opent en laat stralen. Zo zal de Kreeft worden gestimuleerd liefde te geven en te ontvangen. Vertrouwen te krijgen in zichzelf en het onbekende en zelf liefde zal versterken.

Labradoriet

Labradoriet is een steen die op vele vlakken de Kreeft aanvult en versterkt. Het is een helende, beschermende steen. Brengt balans in alle eigenschappen die dit sterrenbeeld in zich heeft en laat verborgen talenten en gaven zien daar waar de Kreeft zich uit angst verstopt.

Labradoriet heeft vele kleuren die je pas ziet als je daar licht van verschillende hoeken op laat schijnen. Het vult gaten in je aura aan zodat er weer evenwicht komt in de energie. 

Labradoriet werkt aardend, geeft kracht, maakt emoties vrij en stimuleert de Kreeft deze te uiten.

Krachten en energie

Een steen heeft krachten die bij de steen horen. Deze krachten en energie vullen jouw energie aan of versterken het nog meer. De energie en kracht van stenen is bedoeld om evenwicht en balans te brengen in al jouw energie, zoals bedoeld wordt met Yin en Yang.

Als bepaalde eigenschappen van de Kreeft al sterk bij jou aanwezig zijn, dan is het fijn een steen te kiezen die een overheersende eigenschap dempt, verzacht of een zwakke eigenschap versterkt.

Heb je als Kreeft er last van dat je overgevoelig bent, dan is Rode Jaspis een steen die jou hierin kan helpen dit te dempen. Krijg je echt niets af? Neem dan een Hematiet, die zal je doelgerichter maken en daadkracht geven iets af te ronden.

Zo bereik je een balans

Vaak geeft je intuïtie dit al zelf aan. Je aandacht wordt getrokken naar een kristal, meestal zonder tevoren te weten wat de eigenschappen en kracht van deze steen is.

Luister naar je intuïtie en bij twijfel kun je altijd contact met mij opnemen zodat ik de steen voor je kan testen.

Van heel veel stenen (niet allemaal) kan edelsteenwater worden gemaakt. Daarmee kun je de eigenschappen, krachten en energie van de stenen niet alleen uitwendig maar ook inwendig gebruiken.

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl

Deel en inspireer anderen