Hobby’s die je leven mooier maken en je persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Een aantal voorbeelden vind je hier (zonder dat het allemaal heel ingewikkeld wordt).

Help, ik heb geen hobby! Dat roep je misschien wel eens, maar klopt dit wel? Er zijn altijd activiteiten die je echt leuk en fijn vindt en waar jij van ontspant. Dat zou je al een hobby kunnen noemen. Weet je het echt niet?

Heb jij geen hobby? Kijk eens naar onze suggesties:

Je huisdier

Het opvoeden van je hond kan een serieuze hobby zijn waar je veel tijd in kunt steken en veel plezier aan kunt beleven. Maar ieder huisdier heeft tijd en aandacht nodig, je vogeltje of hamster handtam maken, je paard verzorgen en berijden, of spelen met je kat. Hobby? Ja natuurlijk! Ontspanning en liefde, wat wil je nog meer?

Schrijven, korte stukjes op Facebook of langere stukken in een persoonlijke blog

Gewoon op papier in een notitieboekje, het kan allemaal. Schrijven helpt je gedachten te ordenen en tot rust te komen. Jij bepaalt waar het over gaat en hoe het verder gaat. Als je het online zet krijg je meer sociale interactie en wordt je beloond voor je creativiteit.

Koken is een prachtige manier om het aangename met het nuttige te verenigen

Je kunt iets lekkers, eigens op tafel zetten en je hebt je een paar uur vermaakt. Kies voor bakken als je een zoetekauw bent. Ga op een kookcursus. Zorg dat je jezelf steeds weer uitdaagt met nieuwe recepten.

Vrijwilligerswerk kan enorm veel voldoening geven

Jij maakt anderen blij met jouw passie en hulp en de anderen zijn jou dankbaar. Een win-winsituatie voor iedereen.

Schilderen, of gewoon kliederen met verf, stiften of potloden

Het is ontspannend en je zet je creatieve geest aan het werk. En weet je niet hoe te beginnen? Volg een cursus (online) of bekijk wat filmpjes op het internet.

Over filmpjes gesproken, dat kan ook een hobby zijn natuurlijk

Met praktisch iedere smartphone kun je de leukste filmpjes maken en er zijn verschillende apps te downloaden die je helpen bij het editen van je filmpje. Open een YouTube kanaal en laat de wereld jouw creaties zien!

Hou je van tuinieren?

Ga bijen houden, leg een kruidentuin of een moestuin aan, maak een insectenhotel in je tuin. Heb je geen tuin? Haal dan het uiterste uit je balkon of schaf een volkstuintje aan.

Veel succes bij het vinden (of misschien al hebben en beoefenen) van je hobby. Zolang jij er blij, ontspannen en gelukkig van wordt is het een hobby!

Deel en inspireer anderen