Je saboterende gedachten te lijf door middel van een simpele handbeweging en positieve affirmaties? Dat kan. Het heet de MIR-Methode en is ontwikkeld door holistisch therapeut Mireille Mertens.

MIR staat voor Mentaal en Intuïtief resetten, want dat is wat de methode beoogt. Terwijl je met je ene hand over je andere streelt, spreek je hardop de 9 bijbehorende affirmaties uit. Hierdoor geef je je lichaam opdracht om in balans te komen en maak je je geest vrij.

 

Het onderliggende idee is dat onverwerkte emoties, valse overtuigingen en trauma`s liggen opgeslagen in ons cellulaire geheugen, ook wel ons onbewuste genoemd. Ook saboterende gedachten als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik verdien het niet’ of ‘wat zullen anderen er wel niet van denken’ kunnen in ons systeem beland zijn.

Door jezelf liefdevol over de rug van je hand te aaien, geef je een signaal aan je brein en je onbewuste dat alles oké en veilig is en zal het zonder weerstand de opdrachten uitvoeren die je jezelf geeft.

De 9 affirmaties van de MIR-methode zijn:

1 – Zuurgraad optimaliseren

Bij een optimale zuurgraad verlopen je chemische lichaamsprocessen goed.

2 – Detox alle toxische belasting

Deze stap zorgt ervoor dat het lichaam alle toxische belasting gaat afvoeren.

3 – Vader loskoppelen, Moeder loskoppelen

Welke ideeën en overtuigingen heb je van je ouders (en/of andere mannen en vrouwen) overgenomen? Met deze stap koppel je die mensen én beperkende overtuigingen los. Je creëert hiermee ruimte voor overtuigingen die je wél ondersteunen! ‘Ik mag zijn wie ik ben’

4 – Meridianen zuiveren

Hierdoor krijg je een zuivere doorstroming van energie. Het ondersteunt hierdoor bijvoorbeeld het loslaten van emoties.

5 – Alle tekorten aanvullen

Dit heeft betrekking op het aanvullen van voedingsstoffen en de energie.

6 – Hormoonstelsel in evenwicht brengen

Door het hormoonstelsel in evenwicht te brengen, wordt ook het zenuwstelsel in balans gebracht. Deze stap heeft effect op lichamelijke aandoeningen en emotionele ballast.

7 – Basisbehoeften aanvullen

Bij basisbehoeften valt te denken aan warmte, je gezien en gewaardeerd voelen. Je kunt jezelf liefde geven, erkenning of troost. Je hoeft geen goedkeuring van anderen te krijgen, Met deze stap geef je deze gewoon vanuit jezelf.

8 – Chakra’s en Aura optimaliseren

Hiermee werk je onder andere aan de bevrijding van je hartchakra. Het maakt dat je beter naar je hart kunt luisteren en makkelijker beslissingen kunt nemen. Het optimaliseren van de aura schijnt goed te helpen bij de HSP-er die snel uitgeput raakt door contact met anderen.

9 – Missie verduidelijken

Helpt je om terug te keren naar jouw persoonlijke levenspad en om hiermee aan de slag te gaan. Met deze laatste stap wordt duidelijker waarvoor jij hier bent en zullen saboterende gedachten, die binnen in je leven en die je weerhouden van dat wat je eigenlijk wilt, steeds minder grip op je krijgen.

 

Het mooie van deze methode is dat iedereen het zelf kan, zonder tussenkomst van coach, leraar of therapeut. Sterker nog Mireille Mertens wil graag dat je het zelf doet. Op haar website vind je nog veel meer informatie en een instructievideo van de MIR-methode: www.mirmethode.nl

Deel en inspireer anderen