Terwijl steeds minder mensen in de traditionele kerken lijken te geloven hebben in de laatste jaren steeds meer mensen de weg naar gebeden en spiritualiteit gevonden.

Hoe komt het dat mensen steeds worden aangetrokken tot spiritualiteit?

 

Als je erover nadenkt is dat eigenlijk heel logisch, want mensen die een spirituele levenshouding hebben, ongeacht welke vorm of visie daarachter zit, leven langer en gelukkiger dan mensen die geen spirituele levenshouding hebben. Zij zijn gelukkiger, leven langer, lopen minder risico op depressie of zelfmoord, hebben meer vertrouwen in hun relaties en zijn tevredener met hun familieleven. Zelfs hun kinderen zijn gelukkiger. Maar hoe komt dat? Wat is de verbindende factor? Hier zijn een aantal spirituele leefgewoonten die invloed hebben op je fysieke en emotionele gezondheid:

1. Spiritueel ingestelde mensen doneren vaker vrijwillig geld aan de armen

Onderzoek heeft aangetoond dat het samenleven met anderen en de liefdadigheidsacties binnen die samenleving beschermt tegen de effecten van stress.

2. Spiritueel ingestelde mensen mediteren vaker als ze te maken krijgen met stress

42% van de spiritueel ingestelde mensen zal mediteren bij stressvolle situaties. Dit voorkomt de kans op overeten of andere ongezonde coping-stijlen. Zoals je waarschijnlijk wel hebt gehoord heeft meditatie veel voordelen. Zo ervaren mensen die regelmatig mediteren een betere gezondheid, meer geluk, minder pijn en minder kans op psychische klachten.

3. Spiritueel ingestelde mensen hebben een ingebouwde samenleving

Na voedsel en onderdak is sociaal contact een van de grootste voorspellers voor gezondheid en geluk. Religieus ingestelde mensen spenderen meer tijd met hun familie en voelen een sterke betrokkenheid met de samenleving en gelijkgestemde mensen.

4. Spiritueel ingestelde mensen geloven in de kracht van een gebed

Bidden helpt mensen om zich geborgen te voelen. Het helpt ze om te gaan met moeilijke emoties, moedigt aan tot vergeving en leidt tot gezondere relaties. Dus wees zuinig op je spirituele kant. Neem een yogales, doe vrijwilligerswerk of ga op een stilteretraite. Je zult zien dat je leven een positieve wending neemt. 

 

 

Deel en inspireer anderen