Als de mannelijke en de vrouwelijke energie in balans zijn kunnen ze een krachtige en helende invloed uitoefenen, de kracht van creatie.

Waar de vrouwelijke energie wil uitstromen, inspireren en verbinden, wil de mannelijke energie haar ondersteunen en structureren. Zo ontstaat een veld van oneindige Liefde.

 

Twee aspecten van Een energie

Het gaat hier niet om het verschil tussen mannen en vrouwen. De beide energievormen stromen door zowel mannen als vrouwen. De mannelijke en vrouwelijke energieën zijn twee aspecten van het Ene.

  • Mannelijke energie bestaat, eenvoudig gezegd, uit rechte lijnen en hoeken. Vrouwelijke energie bestaat uit bochten en krullen.
  • Vrouwelijke energie is heel energiek en snel. Mannelijke energie is traag en rustig.
  • De mannelijke energie is een naar buiten gerichte energie. Deze wil zich manifesteren in de buitenwereld. De vrouwelijke energie is een naar binnen gerichte energie.
  • Mannelijke energie is een meer individualistische energie die vorm geeft en scheppend is. De vrouwelijke energie is de energie van de oerbron, van het Licht en van het Zijn.

Beide energieën vullen elkaar aan. De een voelt zich onvolledig zonder de ander. Ze zijn dan ook niet werkelijk tegenovergesteld of duaal. Het zijn twee gezichten van één energie.

 

De kracht van balans

Het yin yang teken is een symbool wat laat zien hoe beide energieën met elkaar in balans kunnen zijn. De mannelijke energie bevat een kern van het vrouwelijke en omgekeerd bevat de vrouwelijke energie een kern van het mannelijke. Als beide energieën in balans kunnen samenwerken ontstaat er een bijzondere draagkracht.

De oerbron krijgt vorm in de mannelijke energie waardoor de daadkracht enorm toeneemt. Om die reden is het goed om beide krachten in jezelf te erkennen en te helen.

 

De risico’s van disbalans

De afgelopen jaren was de mannelijke energie meer aanwezig in ons mensen, in de wereld en binnen maatschappelijke ontwikkelingen. Langzamerhand ontstond echter ook meer ruimte voor de vrouwelijke krachten.

De overdaad aan mannelijke kracht moet zich terugtrekken om ruimte te maken voor de vrouwelijke aspecten van de energie. De balans zal zich echter niet herstellen als we alle mannelijke krachten en ontwikkelingen zouden ontkennen of teniet zouden doen.

Denk aan ontwikkelingen in de wetenschap en binnen onze samenleving. Het water uit de kraan, het lichtknopje aan de wand. Dingen die ons leven makkelijk en veilig maken komen voort uit de mannelijke gestructureerde energie.

In de periode dat de mannelijke energie de boventoon voerde was er veel chaos en verwoesting. Zonder de ondersteuning van het vrouwelijke voelt de mannelijke energie zich onvolledig, zwak en angstig.

Hij probeerde zich te overschreeuwen. Wat we zagen was de schaduwzijde van de mannelijke kant, maar dat is niet de essentie. Voel je daarom niet afkerig van het mannelijke in de wereld en in jezelf maar merk op wat de gevolgen zijn van disbalans.

Als we de mannelijke energie volledig zouden afwijzen, zou de vrouwelijke energie weer te veel worden. Zonder de mannelijke kant krijgt de vrouwelijke energie niet de mogelijkheid om zich in haar volle kracht te manifesteren.

 

Het belang van healing

Alleen als de vrouwelijke en mannelijke energie met elkaar in balans zijn, krijgen ze beide de mogelijkheid om zich te manifesteren. De mannelijke structuur geeft ruimte en houvast aan de vrouwelijke energie om te spelen, te versieren en te creëren.

De mannelijke energie voelt zich zelfverzekerd, gewaardeerd en krachtig, door de ondersteuning van het vrouwelijke. Zo kunnen de beide kanten van de energie elkaar aanbidden en plezier beleven aan hun samenwerking en samenzijn.

Ongeacht wat jouw geslacht is, ook in jou stromen de twee zijden van de energie. Ga op zoek naar de balans in jezelf. Het zal de wereld helpen om zich te herstellen. Hoe herken jij de energievormen in jezelf? Herken jij een disbalans van de energieën in jezelf? Deel je ervaringen.

 

Bron:

www.pamela.jeshua.net
www.masteringalchemy.com

 

 

Deel en inspireer anderen