Je hebt er vast van gehoord een weet misschien niet helemaal wat je ermee aan moet.

Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk! We helpen je op weg!

 

Wil jij ook beginnen met mediteren? Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving. Wanneer je mediteert kom je op de eerste plaats tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Het helpt je te ontspannen en je leert jezelf beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard. Meditatie kan ook een spirituele belevenis zijn.

Daarbij heeft meditatie ook een groot aantal gezondheidsvoordelen. Meditatie verlaagt daadwerkelijk de concentratie stress-hormoon in je lichaam. Je bloeddruk neemt af en je lichaam kalmeert en herstelt zich. Wanneer je stress kunt beheersen wordt je lichaam gezonder. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die mediteren aanzienlijk minder vaak naar de dokter gaan dan mensen die niet mediteren.

Het draait bij mediteren om rust en concentratie, en daarom is het belangrijk dat je geen lichamelijke ongemakken hebt. Zorg dat je mediteert in een stille, niet te lichte omgeving waarin je niet gestoord kan worden. Zet je telefoon en je computer uit.

Bekijk je gedachten en laat je wegvaren met de gedachten stroom in je hoofd. Merk je dat je langzaam wordt meegenomen door je gedachten? Leg dan rustig de focus weer terug op je ademhaling. Uiteindelijk, en met wat oefening, zul je in staat zijn je gedachten te controleren en je hoofd echt leeg te krijgen tijdens het mediteren. Meditatie heeft al een enorm effect wanneer je 5 minuten per dag mediteert. Je kunt je eigen tijden bepalen door te experimenteren.

Wil jij ook beginnen met mediteren?

 

Bron: Geïnspireerd door Jelle Hermus

Deel en inspireer anderen