Weten waarom je altijd in dezelfde valkuil stapt? Meer inzicht in jezelf met numerologie?

Wat is numerologie?
Numerologie is de wetenschap van de getallen, het inzicht dat verkregen wordt via de geboortedatum. Aan de hand van je geboortedatum kan een numeroloog zien wat je kwaliteiten zijn, waar je nog aan mag werken om deze kwaliteiten maximaal tot hun recht te laten komen, waar je heel blij van wordt en wat echt niet bij jou past. Hij/zij kan je dus snel inzicht en duidelijkheid geven over jezelf.

Met dit verkregen inzicht kan je dan aan de slag. Als je beter weet wat wel en niet bij je past, kan je je pad beter kiezen. En als je weet waar je nog aan moet werken, kan je gericht aan de slag.

Maar hoe werkt dat dan?
De getallen van je geboortedatum zijn het uitgangspunt. Bij een uitgebreide analyse kan ook de geboortenaam worden meegenomen. Deze naam wordt ook omgezet in getallen, die informatie geven. Met de getallen kan gerekend worden om nog meer aspecten van een persoon zichtbaar te krijgen. Al deze getallen samen geven dus een beeld van jou als persoon. Bepaalde getallen zijn belangrijker voor je dan anderen, maar dit varieert ook nog in de tijd. De gebeurtenissen in je leven en de manier waarop jij daar mee bent omgegaan, geven aan of een getal nog een les is die je moet gaan leren of dat het al een kwaliteit van je is geworden. Deze inzichten kunnen zeer verhelderend werken.

Nu kan ik me voorstellen dat het nog steeds een beetje vaag voor je blijft. Daarom een kleine inleiding in de numerologie:
Binnen de numerologie werken we met 3 periodes in je leven:

  • de jeugd
  • de volwassenheid
  • de terugkijk-fase

Binnen elke periode zijn andere getallen belangrijk. In elke periode dien je lessen te leren. De getallen geven aan welke les in welke periode belangrijk is. Gebeurtenissen in deze periodes kunnen een bijdrage leveren aan het leren van een les. Als je dus vaak tegen eenzelfde probleem aan loopt, kan het best zo zijn dat je die les dus nog niet geleerd hebt. Handig om te weten de volgende keer dat je weer in deze situatie terecht komt.

Hoe weet ik welke les ik moet leren?
In de jeugd is het getal van je geboortemaand belangrijk en staat dus centraal. En hier geldt dat de getallen altijd teruggerekend worden naar één getal. Dus ben je geboren in december dan is de 3 het getal dat centraal staat in deze periode. Namelijk de 1 en de 2 worden opgeteld, en maken samen 3. Dit is dus hetzelfde getal als voor iemand die is geboren in maart. Ben je echter geboren in november, dan staat wel het getal 11 centraal in jouw jeugd. De 11, 22 en 33 zijn bijzondere getallen in de numerologie. Deze worden niet teruggerekend, maar blijven staan als 11, 22 of 33.

In de tweede periode, de volwassenheid, staat het getal van je geboortedag centraal. Ook dit getal wordt teruggerekend tot één getal, waarbij de 11 en 22 weer blijven staan. Dus geboren op de 15e geeft als getal de 6, en geboren op de 23ste wordt een 5.

In de terugkijk-fase staat tenslotte het geboortejaar centraal. Ook dit wordt weer teruggerekend tot één getal. Dus 1972 wordt 1+9+7+2 en dat is samen 19. 19 wordt 1+9 en dat is 10 en 1+0 is 1. Dus de 1 is het getal dat centraal staat in deze fase.

Een voorbeeld: Je bent geboren in juni. In je jeugd staat dan het getal 6 centraal. Iemand met een 6 vindt het fijn als iedereen het naar zijn zin heeft. Je bent vriendelijk en zorgt graag voor mensen en bent goed in het oplossen van conflicten. Je valkuil is dat je te goed zorgt voor anderen, waardoor je soms het gras voor de voeten wegmaait voor mensen. En hoewel je goed bent in het oplossen van conflicten, is het altijd makkelijker om dit voor anderen te doen, dan om je eigen conflicten op te lossen. Herkenbaar?

Dit is de basis. Door de getallen te combineren ontstaan nieuwe getallen die weer aanvullende informatie geven. En uiteindelijk ontstaat zo een totaal plaatje van een persoon. Je bent dus nooit één getal, maar je bent een verzameling getallen die samen een beeld vormen van jou als persoon.

In een volgend blog wil ik je graag meer vertellen over de numerologie.

Nieuwsgierig geworden? Kan je niet wachten en wil je nu al meer weten?

Kijk dan eens op www.jongerennumerologie.nl. Bij  ‘de getallen’ staan de beschrijvingen van de getallen die horen bij de geboortemaand. Herken je jouw eigenschappen?

Enthousiast geworden? Er is een mooi en zeer praktisch boek waarmee je direct met je eigen geboortedatum of die van anderen aan de slag kan gaan. Dit boek staat bij onze ‘musthaves’.