Wist jij dat dieren een helende en spirituele gave hebben? Er zijn zelfs verhalen van mensen die een ernstige ziekte hebben overwonnen dankzij de dieren in hun omgeving. Dieren kennen ons karakter en onze eigenschappen. Sommige dieren gedragen zich als beschermengelen of geven een belangrijke boodschap of waarschuwing. 

Een uurtje wandelen met de hond of het lekker op schoot liggen van je kat kunnen je ontspanning en rust geven. Het verlaagt je bloeddruk en je cholesterolgehalte. Bovendien helpt het gevoelens van eenzaamheid te voorkomen. Je kunt je belangrijkste geheimen en verhalen met je huisdier delen en gegarandeerd dat het je grootste fan is. Een aandachtiger toehoorder vindt je nergens.

De onschatbare waarde van een helpende poot.

Dieren worden op verschillende manieren ingezet om het welzijn van mensen te vergroten. Denk aan hulphonden die blinden, mensen met een motorische beperking en mensen met ernstige trauma’s kunnen helpen. Zo zijn hun baasjes in staat om een zelfstandig leven te leiden en kunnen zonder begeleiding over straat. Ook zijn er dieren die op bezoek gaan in het verpleeghuis en daar een glimlach tevoorschijn toveren, gezelschap brengen en herinneringen boven halen bij de zieke mensen. Ook paarden en dolfijnen worden ingezet op therapeutische basis om contact te leren maken, zelfvertrouwen te vergroten en mensen weer in contact met zichzelf te brengen.

Verrijking van je leven.

De liefde voor en van dieren is heel dichtbij te vinden. Of je nu kruimels voor de eenden of vogels strooit en geniet van de bezoekjes van die ene koolmees op je balkon, of dat je een huis vol honden en katten hebt. De voordelen zijn overal en mensen over de hele wereld weten de liefde voor dieren te vinden en te waarderen.

De aanwezigheid van een huisdier heeft invloed op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ook online stelen de dieren de show. Met menig schattig, eigenwijs en opmerkelijk filmpje laten dieren zien dat ze niet alleen heel lief zijn, maar ook slim, origineel en vindingrijk zijn. Een voorbeeld voor mensen die nog iets kunnen leren van de onvoorwaardelijke trouw en eindeloze vergevingsgezindheid.

De onbreekbare band tussen mens en dier

Het belangrijkste is de goede band die tussen mens en dier kan ontstaan. Deze band is een kostbare relatie waar zowel mens als dier veel uit kunnen halen. Huisdieren kunnen zelfs ziekten van ons overnemen voordat we ze zelf krijgen. Onze huisdieren kunnen fungeren als sjamaan en nemen dus onze ziekten, stress, spanning ed. over en transformeren dit. Huisdieren kunnen hun baasjes enorm spiegelen. Natuurlijk ga je naar de dierenarts als je huisdier ziek is of als hierover twijfelt, maar soms waarschuwt je huisdier je voor jouw gezondheid.

Herkenbaar?