Een kort en boeiend overzicht van de huidige asttologische tendensen door Astrodienst. Wat kenmerkt de komende periode? In de eerste dagen van september vormt Mars in Maagd een oppositie met Neptunus in Vissen.

Lusteloosheid maakt het dan wellicht verleidelijk om in bed te blijven liggen. Een tikje zelfdiscipline kan echter motiveren om naar de bron van uw verlangens en daden te graven, zodat helderheid ontstaat over hoe het nu verder moet.

 

Zeker de moeite waard, want de erop volgende dagen komen nieuwe opties voor zelfrealisatie voorbij. Al op 5 september vormt Mercurius in Weegschaal een driehoek met Saturnus in Waterman. 

En op de 6e staat Venus in Weegschaal vierkant Pluto in Steenbok en driehoek Jupiter in Waterman, terwijl Mars een driehoek met Pluto maakt. Intensiteit en kracht worden ineens weer voelbaar. Tijd om nieuwe plannen direct aan te pakken en uit te voeren, bij voorkeur rond de Nieuwe Maan van 7 september.

Zon en Maan staan dan samen in Maagd in een driehoek naar Uranus in Stier. Pragmatisch handelen zou zomaar duurzaam resultaat kunnen opleveren.

Rond de 10e van de maand groeit de kans op vurige wispelturige sferen: Venus gaat Schorpioen in, wat intensiteit in relatiezaken versterkt. De Zon staat op 14 september lijnrecht tegenover Neptunus, Mars valt Weegschaal binnen op de 15e en Venus maakt een vierkant met Saturnus op de 17e.

Dat kan al met al frustreren, maar ook onthullen wie in staat – en bereid – is om wilskracht in daadkracht om te zetten. Ook deze rusteloze energie houdt een paar dagen aan.

Op 21 september schijnt een Volle Maan via het teken Vissen, slechts een dag voordat de Zon het herfstpunt bereikt en Weegschaal binnenstapt. De Maan wordt die dag extra gekleurd door de invloed van Neptunus. Ook Venus in Schorpioen speelt mee waardoor wellicht onderhuids unheimische gevoelens kriebelen.

Venus stevent af op een oppositie met Uranus (op de 23e) en dat aspect symboliseert een soort van vervellen of ontpoppen. Mercurius vormt een driehoek met Jupiter en een vierkant met Pluto, maar beweegt traag richting stationair om op de 27e retrograde te draaien. Daardoor blijft dit aspectpatroon dagen van kracht. 

De energie roept wellicht sterke gevoelens of wellustig verlangen op bij sommige zielen, terwijl anderen snakken naar zakelijke voldoening. Nieuwe ideeën popelen om ontdekt te worden, waardoor communicatieve sferen opvallend levendig en intens kunnen worden.

Toestanden rond de pandemie kunnen de hele maand september opspelen, onder de sterke betrokkenheid van Neptunus. Weerslag op zowel handel als geldzaken is te verwachten.

 

Je persoonlijke tijdsbeeld

De overstap van de Zon, van Maagd naar Weegschaal, geeft tevens het midden van het astrologische jaar aan. Op het noordelijke halfrond worden de nachten weer langer dan de dagen. De herfst begint en onze aandacht richt zich weer meer naar binnen. Een mooie tijd voor zelfreflectie, via de spiegel van astrologie bijvoorbeeld. Op onze website vindt u gratis horoscoop interpretaties, die kunnen inspireren tot overpeinzingen of naar het zoeken van begeleiding bij uw persoonlijke ontwikkeling. In de  Astro Shop ontdekt u uitvoerige, kwalitatief waardevolle interpretaties van zowel uw persoonlijke aanleg, als de tijdsgeest.

Bron: www.astro.com

Deel en inspireer anderen