Wist je dat er naast je sterrenbeeld, nog veel meer in de sterren geschreven staat? 

Iedereen kent wel zijn of haar zonneteken, oftewel je sterrenbeeld. Maar had je wel eens gehoord over de Maansknopen? Zo is er de Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop. Deze Maansknopen zijn de punten waar de baan die de maan rond de aarde maakt, kruist met het pad dat de aarde rond de zon maakt. 

 

De Noordelijke Maansknoop is één van de belangrijkste punten in je geboortehoroscoop. Het geeft de missie en de richting van je levensweg aan, de dingen die je mag gaan leren in dit leven. De Zuidelijke Maansknoop geeft aan wat we in een vorige leven hebben gedaan, dit heb je meegenomen naar je huidige leven. Het is de bedoeling dat je je Zuidelijke Maansknoop los gaat laten om zo je Noordelijke Maansknoop meer eigen te maken. 

Mijn naam is Danielle en elke maand schrijf ik hier op Lichtwerkplaats een blog over één van de Maansknopen. Benieuwd wat jouw Noordelijke Maansknoop is? Bereken het via deze site: www.cafeastrology.com/northnodetables.html

In deze blog neem ik je mee naar de Noordelijke Maansknoop in Waterman

Noorderlijke Maansknopen in Waterman waren in vorige levens gewend om ‘speciaal’ te zijn. Dat gevoel hebben ze meegenomen in dit leven. Hun is ego is daardoor zo sterk, dat het in dit leven wel wat minder mag om de innerlijk balans te herstellen. Op die manier kunnen doelen makkelijker succesvol worden. 

In vorige levens waren ze gewend om hun zin te krijgen en daardoor neigen ze nu veeleisend te zijn.

Herkenbaar? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe je dit aan kunt gaan pakken.

Een eenvoudiger pad kiezen

In dit leven ben je beter af door een eenvoudiger pad te kiezen, dan in de schijnwerpers te staan. De lof en faam die je namelijk dan zou krijgen, blaast je ego op en daardoor verlies je het gevoel van nederigheid en gelijkheid. En juist als je je gaat beseffen dat je naast je schoenen gaat lopen, merk je dat het leven de buit weg neemt. Maar ga je betamelijk om met kleine successen, dan brengt het leven je overvloed van dat wat je nastreeft. 

Om je van succes te verzekeren, dien je je bewust te zijn van je intenties. Wanneer het motief van zelfvergroting de overhand neemt, slurpt het de energie weg die nodig is om te slagen. Waardeer bewust de goede dingen die jouw kant op zijn gekomen, zo houd je de sluizen voor je geluk en succes open.

Groepskarma

Noordelijke Maansknopen in Waterman hebben een fantastisch groepskarma. Ze zien hoe ze een open, harmonieuze samenwerking kunnen bevorderen en zijn in staat te doen wat het beste is voor de groep als geheel. Ze zijn uitzonderlijk creatief en staan te popelen om enthousiasme, passie en pure energie in te brengen, om zo de klus te klaren. Je zult succesvol zijn in het bevorderen van idealistische en humanitaire doelen waarin je gelooft. Gebruik je vastberadenheid om door te zetten op zo’n manier dat het de groep sterker maakt. Zo vitaliseer je anderen. Bereik positieve resultaten door je eigen creatieve energie in te zetten en je vermogen om dingen tot afronding te brengen. Door deel uit te maken van een groep, komen je beste eigenschappen naar boven.

Oordelen aan de kant zetten

Ze zijn aan het leren hun oordelen over anderen aan de kant te zetten, door de tijd te nemen om de ander te leren kennen. Ontwikkel oprechte nieuwsgierigheid naar de ander: naar hun leven en worstelingen. Vriendschap houd een relatie tussen gelijken in, dus behandel mensen ook als je gelijke. Zo wordt je met blijdschap ontvangen. Zet je ego opzij en neem wat vaker beslissingen in het belang van een groep en zet je wat meer in voor humanitaire doelen, om zo je behoeften aan waardering te bevredigen. Je zult merken dat je samen sterker staat dan alleen. 

In vorige levens waren Noordelijke Maansknopen in Waterman gokkers, en niet bang om een risico te nemen, maar ze konden niet tegen hun verlies. Dit is een valkuil waarin je in het huidige leven kunt lopen, omdat je oneindig zoekt naar het nemen van risico’s, en dat vooral als er passie is. Het is belangrijk om niet meer in te zetten dan je geoorlooft bent om te verliezen, of het nou gaat om geld of om je hart. Wanneer hartstocht is gewekt is het belangrijk om het rustig aan te doen en risico’s af te wegen. Op die manier ontstaat er de helderheid die nodig is om verstandige beslissingen te nemen. 

Je authentieke zelf zijn

Leer loslaten om de behoefte te hebben om goedkeuring van anderen te krijgen. Volg wat meer je hart, in plaats van te doen wat er van je verwacht wordt. Door beslissingen te maken vanuit je hart, zul je meer geluk gaan ervaren.

Ga wat objectiever naar jezelf kijken, zonder jezelf te veroordelen. Op deze manier zul je een duidelijker perspectief krijgen om zonder angst je authentieke zelf te zijn. Verschuif je oriëntatie op een zachte wijze naar een bewustzijn van het grotere beeld, de natuurlijke orde en timing in het leven. Vanuit deze houding wordt je je bewust van de stroom, en kun je je aansluiten bij die stroom en het pad volgen naar het waarmaken van je dromen.

Ontwikkel deze eigenschappen verder en je zult merken dat je nog meer kwaliteiten en talenten van jezelf ontdekt.

 • Objectiviteit (het totaalbeeld zien)
 • Verlangen naar vriendschap
 • Beslissingen nemen in het belang van de groep
 • De bereidheid om over onconventionele ideeën uit te weiden
 • De bereidheid om zich voor humanitaire doelen in te zetten
 • Actieve participatie in groepen
 • Bewustzijn van gelijkheid
 • Als individu met anderen omgaan
 • Win-win situaties scheppen
 • Inzien dat anderen speciaal zijn

Deze valkuilen verminderen zal je helpen het leven nog plezieriger en gemakkelijker te laten zijn:

 • Per se de eigen zin willen krijgen
 • Veranderingen doorvoeren alleen maar om ontzag te laten gelden
 • Gehechtheid aan het nemen van risico’s
 • Eigenzinnigheid en koppigheid
 • Gehechtheid aan de behoefte aan andermans goedkeuring
 • Melodramatische neigingen
 • Doen wat er verwacht wordt in plaats van het eigen hart te volgen
 • Ongebreidelde hartstocht-tot uitersten gaan
 • De belangrijkheid van anderen niet inzien
 • Trotse reacties, gebaseerd op angst

Door je bewuster te worden van je nog verborgen kwaliteiten, talent en de valkuilen zul je groeien naar jouw levensdoel om echt voor jezelf te mogen zorgen op jouw manier. Je zult merken dat je steeds lekkerder in je vel gaat zitten.

Hoe zit dit bij jou? Ben je je bewust van de richting van je levensweg? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar je Maansknopen en wil je je er verder in verdiepen? Of ben je al bezig geweest met je Noordelijke Maansknopen?

Laat je ervaringen hier achter!

 

Bron: Astrologie voor de ziel van Jan Spiller

 

Deel en inspireer anderen