Mindfulness is eenvoudig toe te passen in je dagelijkse leven. Door mindfulness kom je bewuster in het leven te staan en ben je in je ontwikkeling bezig meer rust en bezieling in te bouwen.

In de dagelijkse beslommeringen van de dag, de drukte en de waan, lijkt het onmogelijk om mindful in het leven te blijven staan. Toch kun je met kleine mindfulness oefeningen gedurende de dagelijkse bezigheden jezelf trainen en mindfulness toepassen.

 

Hier een aantal tips:

  • Neem minstens 1 maaltijd per dag bewust waar. Proef, ruik, voel, kauw en slik bewust. Neem je tijd om de volle aandacht te geven aan je maaltijd.
  • Neem minstens 1 terugkerende activiteit bewust waar. Dat kan het tandenpoetsen ‘s morgens zijn, of je ritje naar je werk op de fiets. Of wanneer je met de hond wandelt in het park. Doe het bewust.
  • Ontspan minstens een half uur voor het slapen gaan. Maak alles om je heen stil, doe de televisie, radio of computer uit, ga even bewust zitten, voeten op de grond en concentreer je op je ademhaling
  • Geef meer aandacht aan de dingen die je doet, ervaar je werkzaamheden alsof je het voor het eerst doet. Schil je aardappels, schrijf je mail, luister naar je kinderen of partner, maar doe het aandachtig.

Succes met deze kleine toepassingen! Wij zijn benieuwd of je de voordelen ervan gaat ervaren.

Deel en inspireer anderen