Als je leeft vanuit liefde ben je trouw aan jezelf. Je houdt van jezelf en neemt in elke keuze in elke situatie dus ook jezelf mee.

Wanneer je jezelf vergeet, wegcijfert, opoffert gaat dat tegen je werken, zeker op de lange termijn. Dan doe je de dingen niet vanuit liefde, maar vanuit loyaliteit, omdat je vindt dat het moet, niet omdat je het echt wilt.

 

Liefde voor jezelf

Leven vanuit liefde begint met liefde voor jezelf. Als je niet van jezelf kunt houden zoals je bent, kun je ook niet van anderen houden. Trouw zijn aan jezelf wordt echter snel verward met ‘kunnen doen wat je wilt’ zonder dat te koppelen aan de situatie. Trouw zijn aan jezelf betekent niet dat je geen rekening houdt met de situatie waarin je bent.

Erkennen dat je ergens tegenaan loopt

Trouw zijn aan jezelf betekent ook dat je erkent dat je ergens tegenaan loopt,  liefdevol zijn naar jezelf en het erkennen, onderzoeken, bij jezelf naar binnen gaan om te kijken wat het is wat er leeft.

Dan kom je weer uit op het verschil tussen ‘je goed voelen’ en ‘echt zijn’. Het mooie is als die twee dingen samenvallen. Ze zullen op een gegeven moment ook samenvallen. En dat zal met name kunnen ontstaan wanneer je in het geval van ergens tegenaan lopen niet vlucht in het materialisme.

 

Ben jij echt trouw aan jezelf?

 

Deel en inspireer anderen