Hoe is jouw relatie met je lijf? Een beetje een haat-liefde verhouding? Bij veel mensen wel.

Je bent niet tevreden over je gewicht, of er is iets in je uiterlijk wat je graag anders ziet. Je lijf zit je in de weg door ziekte of beperkingen. 

 

Heeft het zin om te gaan mopperen op je lijf? Nee.

Maar vaak doen we dit wel. Hoe zou het zijn om naar je lijf te gaan luisteren? Meestal is het niet zo dat je lijf voor de lol pijn doet, te zwaar is, pukkels heeft en vul zelf maar verder in. Meestal is het een uiting dat er iets anders aan de hand is. Je hebt te zwaar of verkeerd getild, dus doet je rug nu zeer. Dit herkennen we vaak wel. Maar veel problemen zijn niet zo rechtlijnig. 

Waarom heb jij het gewicht dat je niet wil hebben?

Vaak weet je onderbewustzijn dit wel, maar zijn we gewoon vergeten om hier naar te luisteren. Maar luisteren naar je lijf is wel mogelijk en niet zo moeilijk. Een korte oefening kan je al meer in contact brengen met je lijf. Ga je hierna proberen echt te luisteren naar je lijf, dan kunnen zaken misschien wel duidelijker worden en patronen zichtbaar, die je dan kan gaan doorbreken. Wie weet wat er dan mogelijk is!

Korte oefening contact maken met je lijf:

  • Zoek een rustige plek op en ga comfortabel liggen of zitten. Sluit je ogen. 
  • Maak contact met je lijf door je handen op een plek te leggen die prettig voelt voor jou. En zeg “hallo lichaam” tegen je lijf. 
  • Voel wat er gebeurt. 

Door dit te herhalen zul je een steeds betere relatie ontwikkelen met je lijf. Als je vervolgens gaat voelen wat fijn is voor jouw lijf bij bepaalde keuzes – bijvoorbeeld: wat wil mijn lijf graag eten of doen of dragen – kunnen patronen gaan veranderen en je lijf ook!

 

Wil je graag uitgebreider en direct aan de slag met de relatie met je lijf? Dan is het boek ‘Right body for you’ echt een aanrader. Het is gebaseerd op de ervaringen van Donielle Carter. 

Deel en inspireer anderen