Op zoek naar een leuk en ook nuttig tijdverdrijf? Iets waar je echt wat aan hebt en waarmee je je hersens lekker aan het werk zet? Leer een nieuwe taal!

Elk jaar een nieuwe taal leren. Het klinkt als iets wat alleen voor mensen met een enorme talenknobbel is weggelegd. Maar niets is minder waar: met de juiste gereedschappen kan iedereen een ‘taalhacker’ worden. 

 

Met de technieken van Gabriel Wyner is het mogelijk! Geen traditionele technieken maar effectieve en vooral ook leuke methodes. Wyner gaat daarbij uit van 5 principes die ons in staat stellen sneller te leren.

Bijvoorbeeld: Wees zo lui mogelijk. Blokken en hard leren heeft lang niet zoveel zin als dat wij op school voorgeschoteld kregen. Het werkt op de korte termijn maar op de lange termijn veel minder.

Maar door een herinnering te koppelen aan een woord beklijft het langer. Je zet bepaalde delen van je hersens aan het werk, waardoor het een lange termijn herinnering wordt. Dit heeft te maken met emoties. Die lelijke rotkat van je tante associëren met het Franse woord voor kat maakt een diepere herinnering dan het woordje van een papiertje leren.

Je kunt ook spelen met Google afbeeldingen. Moet je het Hongaarse woord voor oma leren dan zoek je een Hongaarse oma op. De combinatie van het woord en de afbeelding maakt de herinnering harder en dus dieper. 

Verder is het advies van Wyner om veel te luisteren naar een taal om zo de grammatica sneller op te pikken. En niet bang te zijn om fouten te maken, dus ga het spreken.

Een taal leren: met dank aan de middelbare school lijkt dat toch een vrij saai tijdverdrijf. Maar Wyner heeft er schik in. En hoe verder je zijn boek doorspit, hoe aantrekkelijker het leren van een taal wordt. Simpelweg omdat je het altijd op de verkeerde (super saaie) manier hebt gedaan en er blijkbaar nog een andere manier is die het leren van een taal niet alleen gemakkelijk, maar zelfs leuk maakt. Het is een boek vol praktische tips en methodes. 

 

Wil je deze methodes uitproberen?

Hier kun je het boek ”De taalhacker” van Gabriel Wyner bestellen.

Veel succes!

Deel en inspireer anderen