Schorpioenen, ruwe bast met een zachte binnenkant. 

Ze staan bekend als doorzetters met een enorme wilskracht, die hoge eisen stellen aan zichzelf en/of anderen. Een Schorpioen heeft ook een zachte, woelig emotionele binnenkant die actie en reactie kan aansturen en bepalen. Van boosheid tot tranen van geraakt zijn. Toch zal een Schorpioen niet snel over gevoelens praten. Aan de buitenkant laten ze kalmte en rust zien. En een hele grote dosis zelfdiscipline. Soms kunnen zelfs wat fanatiek overkomen.

Eerlijkheid is hun grootste goed. En een vriendschap met een Schorpioen is vaak een langdurige vriendschap. Je krijgt ze niet zomaar te vriend. Want Schorpioenen kijken graag eerst de kat uit de boom. Daar nemen ze uitgebreid de tijd voor.

Dat terwijl geduld niet altijd hun sterkste kant is. Een Schorpioen is ook niet echt een persoon van compromissen. Zwart of wit heeft meer raakvlak met dit sterrenbeeld en ze kunnen best dominant zijn met anderen hun denkwijze op te leggen.

Welke stenen zijn de talismannen voor dit krachtige sterrenbeeld? 

Het is vooral bij een sterrenbeeld dat zo sterk is als de Schorpioen belangrijk dat er niet gekozen wordt voor een steen die de al sterke aanwezige eigenschappen nog meer versterkt. Balans is wat je wilt bereiken, dus dan wil je overheersende eigenschappen wat meer dempen en zwakke eigenschappen juist stimuleren en versterken.

De granaat is een echte Schorpioen steen voor wie juist meer doorzettingsvermogen kan gebruiken. 

Deze steen aard de hoge energie in jou, zodat je kunt jouw kracht kan aanspreken en activeren die diep in jou zit. Geeft gevoel van zekerheid, overvloed en veiligheid. Dus deze steen is vooral goed voor een Schorpioen die behoefte heeft aan minder wantrouwen.

De granaat is een rode steen. Rode stenen activeren en stimuleren en dat doet de granaat dus ook. Schorpioenen met minder geduld en driftige aard raad ik deze steen dan ook zeker af! Hiermee zou je het alleen maar erger maken.

De Agaat is ook een steen die bij de Schorpioen hoort. Een Agaat is een aardende steen wat goed is voor de afvoer van emoties van de Schorpioen. Maar heeft vooral ook een stabiliserende en beschermende werking. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Iets wat dan weer balans brengt in de onstuimige schorpioen.

Juist de Agaat zal de Schorpioen aanzetten tot wat zelfreflectie en wat meer rationeel denken in het zwart/wit denken van dit sterrenbeeld. Ze brengt de emoties weer in evenwicht en draagt bij aan het vertrouwen en zelfvertrouwen van de Schorpioen.

Ook de Onyx heeft deze rustige, aardende invloed op een krachtige Schorpioen. 

De Aquamarijn kan je helpen om gevoelens meer uit te spreken en natuurlijk is de Rozenkwarts een allemansvriend als het gaat om zachtheid en liefdevol benaderen van jezelf en anderen.

Uiteindelijk draait het allemaal om balans voor dit sterrenbeeld van uitersten.

Ben je niet helemaal zeker welke steen of combinatie nu het beste bij jou past? Of welke steen jij nu nodig hebt? Stel mij gerust je vraag en ik help je graag verder.

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl