Het beeld dat je krijgt als je aan een leeuw denkt klopt aardig met de eigenschappen van dit sterrenbeeld. Behalve dan dat het andere mensen meestal niet (meer) echt verscheurd en opeet.

De Leeuw staat trots en fier boven op de rots, als leider van zijn roedel. Wordt voorzichtig bejegend door de andere leeuwen, want de leider is niet altijd even open en toegankelijk. Een leeuw kan dominant zijn, wat de leiderschapskwaliteiten ten goede kan komen en is een enorme levensgenieter.

 

Mensen met het sterrenbeeld Leeuw stellen vaak hoge eisen aan zichzelf en hun omgeving, en deze soort van perfectionisme kan voor de nodige stress zorgen. Bij de Leeuw en anderen. Een Leeuw is niet echt een gevoelsmens. Meer een verstandsmens. En laat creativiteit meestal aan een ander over.

Zodra er iets georganiseerd moet worden is de Leeuw op zijn best. En dan moet het uiteraard 10x beter dan zijn voorgangers. Stenen die bij de Leeuw horen zijn krachtige edelstenen als:

Bergkristal, Citrien en Carneool

Het zijn allemaal edelstenen die sterk daadkracht geven en energie om in beweging te komen. Als deze eigenschappen al heel sterk bij je aanwezig zijn dan is het niet handig ze nog meer te stimuleren. Dan kun je beter kiezen voor wat meer zachtheid van de Rozenkwarts of de zachte vriendelijkheid en tolerantere houding van de Chrysocolla.

De Citrien

Geeft de Leeuw meer speelsheid om het perfectionisme te laten varen. Het brengt meer positiviteit en vooral een enorme dosis creativiteit! Citrien is een steen die vitaliseert en lol geeft in het manifesteren.

Negatieve overtuigingen en starheid worden door de Citrien opgeheven het stelt de Leeuw toegankelijker om te gaan ontvangen. Citrien is een steen van het hart, liefdevol en passievol, zodat streberigheid van de Leeuw geen rol meer hoeft te spelen.

De Bergkristal

Deze is er voor de balans bij de Leeuw. Dit kristal geeft helderheid en focus zodat eventuele faalangst (daar komt de perfectionisme vandaan) geen kans meer krijgt.

De bergkristal geeft energie en verandert negatieve energie in positieve energie. Het geeft energie en is op iedere opdracht te programmeren. Dus is er een eigenschap die je als Leeuw graag wat nadrukkelijker zou willen hebben dan kun je de Bergkristal programmeren deze intentie te versterken.

De Carneool

Deze staat vooral bekend om haar levenslust. Het leven is geen serieuze zaak, maar je moet genieten en niet alles zo zwaar nemen. Carneool zal de Leeuw uitdagen nieuwe wegen in te slaan, werkelijk te gaan dromen en het hart te openen.

Angsten die bij nieuwe dingen horen zal deze Carneool weer in de hoek zetten. Het is een zeer aardende steen, waarbij stress kan worden afgevoerd en je je niet meer zo snel laat meevoeren in nieuwe stress. Blijf met de voeten op de grond!

Alle stenen hebben een eigen energie en kracht. Deze zijn oorspronkelijk bestemd om het energie veld van onze aarde in balans te houden. (lees mijn blog de kracht van stenen) Deze taak voeren kristallen en edelstenen ook bij ons mensen uit.
Soms heb je meer nodig van een bepaalde energie. Zo bereik je een balans. 

Vaak geeft je intuïtie dit al zelf aan. Je aandacht wordt getrokken naar een kristal, meestal zonder tevoren te weten wat de eigenschappen en kracht van deze steen is. Luister naar je intuïtie en bij twijfel kun je altijd contact met mij opnemen zodat ik de steen voor je kan testen.

Van heel veel stenen (niet allemaal) kan edelsteenwater worden gemaakt. Daarmee kun je de eigenschappen, krachten en energie van de stenen niet alleen uitwendig maar ook inwendig gebruiken. Alle 3 genoemde stenen kunnen perfect als edelsteen water gebruikt worden.

Van de buitenkant rustig en misschien zelfs afstandelijk, van binnen woelige baren aan emoties. Maar een Maagd doet niet aan emoties. Allemaal onzin. Al dat gezeur! Ratio en efficiëntie. Dat is het uitgangspunt. Dingen moeten nut hebben, anders doen ze het niet.

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl

Deel en inspireer anderen