Motivatie is iets vreemds. Er zijn van die momenten dat je absoluut geen zin of puf hebt. Zomaar krijg je een nieuw idee en zit je boordevol energie en motivatie dat je zelfs moet opletten dat je niet te hard van stapel loopt. Dat waar jij warm voor loopt, is de beste motivator die je maar kunt bedenken. We geven je een 5-tal tips om gemotiveerd te blijven. Enjoy!

Tip 1 – Simpel beginnen

Een van de belangrijkste manieren om mezelf te motiveren, is gewoon ‘s morgens eens gaan joggen of sporten. Liefst nog gecombineerd met vroeg opstaan, geeft het je het gevoel dat je iets bereikt hebt. Doe gewoon iets actiefs aan het begin van je dag en je zal zien dat je je de hele dag veel productiever en fitter zult voelen.

Tip 2 – Kom in beweging

Lopen, fitness, fietsen, snowboarden, skaten, surfen, … Wat het ook is, zolang je het langer dan een half uurtje doet en het ook echt bekijkt als sport, zal het je een supergoed gevoel geven. Dat komt deels doordat je hersenen geluksstoffen aanmaken tijdens en na het sporten, maar ook omdat je het gevoel hebt dat je beter wordt in iets. Dit komt je motivatie uiteraard ten goede!

Tip 3 – Stop met veel nadenken!

Gun jezelf een moment op de dag om te kunnen piekeren: dit zorgt ervoor dat je niet de hele dag met van alles in je hoofd blijft rondlopen. Maak een lijstje van de dingen die belangrijk zijn en maak daar een kwartiertje de tijd voor. Je gaat je er ongetwijfeld beter door voelen!

Het is belangrijk om stil te staan bij de dingen die belangrijk zijn en gedaan moeten worden, maar daar hoef je niet de hele dag over na te denken. Leer om je gedachten erover te ordenen en het daarna aan de kant te schuiven. Morgen weer een dag om er gericht tijd voor te maken.

Tip 4 – Gewoon beginnen

Ervaar je totaal geen motivatie? Ga dan gewoon beginnen! Zodra je de drempel over bent, volgt de rest meestal vanzelf. Denk niet aan moeilijkheden die er kunnen ontstaan, of beren op de weg. Maar knuffel die beren en denk gewoon aan de eerstvolgende stap. Wat is het dat je nu kunt doen om gewoon te beginnen? Wil je gaan sporten? Trek je sportoutfit aan en doe het. Eenmaal bezig, gaat het snel vanzelf…

De laatste tip – Actie!

Als je volledig voor iets gaat, is het zoveel simpeler om het vol te houden. Als je nu bijvoorbeeld een business neer wilt zetten, begin er dan niet half aan.
Ga ervoor met alles wat je hebt. Op deze manier wordt het veel fijner om je business te zien groeien. Ga ervoor!!!