Soms lijkt het zo dat er verschillende mensen zijn, de Guus Gelukken en de Donald Ducken van deze wereld.

Toch zijn er een paar basisgedachten die jou kunnen helpen je eigen geluk te maken. Lees deze 7 tips!

 

Gelukkig zijn, of hoe creëer je je eigen geluk

Hoe komt het toch dat sommige mensen zo gelukkig zijn, in hun carrière, hun relatie, hun leven? Nou om de waarheid te zeggen, geluk kiest niemand per se uit. Het zijn de mensen zelf die het geluk grijpen! Wij hebben de kracht en de macht om dat te doen! Hier zijn 7 veranderingen in je gedachtestroom en je leven die je kunt toepassen om meer geluk te verwerven. En denk eraan, jij bent degene die bepaalt, het is jouw leven!

Doe wat je wilt

Besef dat je het vaak zelf bent die ervoor zorgt dat je niet doet wat je wilt. Wil je dansen? Dans dan! Wil je naar een feestje? Ga dan! Laat jezelf niet stoppen door gedachten van zorgen: ‘Hoe zal men over mij denken?’ of ‘Ik heb andere verantwoordelijkheden.’

Natuurlijk zul je als volwassene soms het een voor het andere moeten laten gaan, maar dat betekent niet dat het andere niet of nooit meer kan. Door het gewoon te doen dwing je je eigen geluk af omdat je je gelukkiger voelt. Geen verwijten later, geniet van het moment!

Neem risico’s

Je hoeft echt niet meteen te gaan bungeejumpen, maar kijk eens naar je angsten. Wat houdt jou tegen, wat doet jou terug kruipen in je schulp? Welke waarde hang jij daaraan, want de waarde ervan bepaalt het risico wat je neemt. En zeker gaat het wel eens mis, en zal je gekwetst worden of een terugval krijgen, maar je hebt het geprobeerd. Leren is je bezeren. Wil je terugkijken op je leven en zeggen: ‘Ik ben trots op wat ik heb gedaan.’? Doe het dan en stap over de grens.

Omgeef je met doelgerichte mensen

Deze mensen weten wat ze willen en gaan er ook helemaal voor. Deze mensen kunnen jou inspireren en je op een hoger plan tillen. Leer van ze en voel hun energie! Uiteindelijk zal dit je helpen je eigen doelen helderder te krijgen en er naar te streven.

Laat anderen je niet beïnvloeden en kleineren

Vat het niet persoonlijk op. Als anderen je benaderen met een negatieve houding, ga er dan van uit dat het over henzelf gaat en niet over jou. Als je plaats maakt voor andermans onzekerheid en beperkingen belast je jezelf en doe je jezelf uiteindelijk tekort. Hou vast aan je eigen goedheid en doe wat je wilt.

Geef niet op

Als je begint met iets groots, met iets wat jou passie heeft, is het zonde om op te geven als het misschien wat moeilijker is. Je weet niet wat je laat liggen. Door teleurstellingen raken we vaak de focus kwijt en zullen we misschien kansen missen. Dus hou focus, concentreer je op het door jou gestelde doel en ga door!

Vertel mensen waar je mee bezig bent

Geen angst voor afwijzing of het stelen van jouw idee. Als je de juiste mensen om je heen hebt verzameld zullen ze met je meedenken, je helpen, of zelf hun netwerk aanspreken. Dus wees niet bang en doe het. Pak je kansen, deel je liefde en je zult nog versteld staan van wat je kan overkomen.

Leef met je hart

Leg je hart in wat je doet, wie je bent, en hoe je met mensen omgaat. Wat je geeft krijg je terug, dus doe het oprecht en met liefde. Vergeef mensen, help ze als je kunt en sta open voor contact.

 

Dit zijn 7 stappen die je laten zien hoe je je eigen geluk kunt maken. Pas ze toe en wij horen graag hoe het je afgaat!

Deel en inspireer anderen