Het weekend komt eraan. Lekker uitrusten en ontspannen! Met deze 5 tips doe je dat ook écht!

Voor de meeste mensen is het weekend een paar dagen ontspannen en uitrusten. Om leuke dingen te doen en even alle werk beslommeringen achter je te laten. Toch is dat niet altijd even makkelijk en ben je in je weekend nog druk in je hoofd met deadlines, klanten of dingen die je moet doen.

 

Met een paar tips kun je dit voorkomen en ga je prettiger je weekend in en kom je op maandag beter uitgerust en meer ontspannen op je werk. Ook als je onregelmatig werkt kun je met deze tips meer rust creëren.

Tip 1: To do list

Maak aan het einde van je werkweek een to do lijstje. Wat is de status van je projecten op dit moment, wat heeft na het weekend meteen aandacht nodig, waar kun je nu nog losse eindjes wegwerken. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat je lekker het weekend in kunt, want je hebt iets tot afronding gebracht.

Tip 2: De papierwinkel en je e-mail

Beantwoord alle mails die zijn blijven liggen. Desnoods alleen om aan te geven dat je de week erop pas echt antwoord kunt geven. En al dat papier op je bureau? Maak stapeltjes. Verdeel ze in: meteen doen (zet het op je to do lijst), archief, voor iemand anders en weggooien. Zorg dat de papieren op de juiste plek liggen zodat je na het weekend alles netjes terugvindt.

Tip 3: Ruim op

Door de week (weken) heen belandt er van alles op je bureau waarvan je na een tijdje niet eens meer weet wat je ermee wilde doen. Ruim daarom op een vast moment in de week op. Leg je mappen weer in de kast en ruim je bureau-accessoires op. Lekker eindigen en fijn beginnen!

Tip 4: Plan iets leuks voor je weekend

Niets leuker dan iets in het vooruitzicht hebben voor je vrije dagen. Er zijn altijd vaste taken (was draaien, boodschappen doen). Maar plan een periode voor iets wat je echt heel leuk vindt. Maakt niet uit wat het is, als jij er maar gelukkig van wordt! Daarmee staat meteen in verband dat je niet je weekend moet volproppen met dingen die je niet leuk vindt.

Tip 5: Maak van het begin van het weekend iets speciaals

Je bent klaar voor het weekend, hebt alles afgerond en je kunt gaan genieten. Vrijdagavond is daarvoor natuurlijk het beste moment. Neem een wijntje, stel je de komende twee vrije dagen voor en laat alles van je afglijden. Je weet dat je iets leuks gaat doen. Tijd voor jezelf.

 

Geniet van je weekend!!

Deel en inspireer anderen