Werken aan het helen van de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf. Zodat deze twee elkaar aanvullende energieën weer in balans komen.

De dans met elkaar weer kunnen aangaan, de dans van creatie… de vrouwelijke energie die wil uitstromen, inspireren en verbinden, gedragen en gevoed door het mannelijke, in een veld van Liefde…

 

Met behulp van de aanwezige energieën, bouwen we een krachtig en liefdevol veld op waarbinnen het veilig is om oude verwondingen op deze stukken in Liefde los te laten… en het mooie is, we helen niet alleen onszelf, maar heel de wereld…

De essentie

Belangrijk is de essentie van het mannelijk en vrouwelijk aspect, hoe deze energieën zich in essentie tot elkaar verhouden.

Het toont ook de verwonding van – in dit geval – de mannelijke energie. Wanneer wij het mannelijk en het vrouwelijk in onszelf helen, veranderen we de wereld… helen we de wereld… Door de balans te herstellen in onszelf, herstellen we de balans in de wereld en helpen we de Aarde in het hervinden van haar evenwicht… Hoe eenvoudig kan het zijn..?

Mannelijke energie

We leven in een wereld waarin de mannelijke energie de boventoon voert. Wanneer je om je heen kijkt naar chaos en verwoesting, is het begrijpelijk dat niet iedereen even welwillend tegenover het mannelijk aspect staat. Bewust danwel onbewust. Wat we echter zien, is niet de essentie – de energie in zijn oorspronkelijke vorm – van de mannelijke energie, maar de schaduwzijde daarvan.

De autoritaire mannelijkheid die strijdt en wedijvert, uit is op macht en het vrouwelijke onderdrukt. Terwijl de essentie van mannelijke energie zacht en krachtig is, de gezonde en authentieke mannelijkheid. Een energie die daadkracht in zich draagt, bescherming en ondersteuning.

Veroordeling

Wanneer we – bewust of onbewust – een aspect van het mannelijk veroordelen, zetten we dit aspect feitelijk buiten onszelf, kunnen we het niet meer belichamen en niet meer ontvangen. Immers ook de schaduwzijde van de mannelijk energie maakt deel uit van de Heelheid.

Pas wanneer er voldoende heling heeft plaatsgevonden op het mannelijk aspect in jezelf, ben je weer in staat om de mannelijke energie te ontvangen en te belichamen. ‘Wanneer je vanuit vaak onbewuste bewustzijnslagen, de mannelijke energie veroordeelt, sta je op die aspecten niet meer open voor mannelijke energie.

Zowel innerlijk als uiterlijk. Je kunt dan ook de geheelde mannelijke energie niet meer ontvangen…’ Dit geldt overigens niet alleen voor vrouwen…

Balans herstellen

Omdat de mannelijke en de vrouwelijke energie elkaar niet meer aanvullen, maar tegenover elkaar zijn komen te staan, raakten ook mannen vervreemd van hun eigen emotionele leven, ze raakten ervan afgeschermd… In beide seksen heeft de mannelijke dominantie verwondingen achtergelaten… Zowel door de Aarde als door de kosmos worden we in deze tijd uitgenodigd om onze verwondingen te genezen.

Door volledig af te dalen in ons lichaam en onze pijn onder ogen te komen om de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie te herstellen.

Wanneer wij in staat zijn onze innerlijke mannelijkheid en onze innerlijke vrouwelijkheid te helen, weer te omarmen, in balans te brengen en te belichamen, kunnen mannen weer gewoon man zijn en vrouwen gewoon vrouw.

Kun je als vrouw weer ontspannen in het moment en de Godinnenkracht belichamen die in jou besloten ligt. Die transparante, zachte en tegelijkertijd krachtige Moeder Aarde-energie gronden. Heling, verzachting, koestering, inspiratie, schoonheid en verbinding brengen in de wereld om je heen.

En kan de man zich ook weer kan ontspannen in zijn mannelijke kracht en natuurlijke impulsen. Hoeft hij zich niet meer groter te maken of te strijden, maar kan hij zich ontspannen in zijn eigen zachte, beschermende, voedende en dragende kracht…

 

Bron: Geïnspireerd door Germaine Domatilia

Deel en inspireer anderen