De Salon Filosoof is een spiritueel roman die je meeneemt naar de wereld van Johannes Brand. Johannes is advocaat van beroep, maar nadat zijn vader en zijn vrouw komen te overlijden is hij de weg kwijt. Zijn vader laat hem een map met aantekeningen na die voor de nodige bewustzijns-schokken zorgen.

Ook erft hij een oud huis, het huis waar zijn opa en twee andere filosofen vaak vertoefden. Zijn vrouw Gabriëlla laat haar dagboek na, met daarin de nodige levenslessen.

In huis ontdekt hij tal van briefjes die zij voor hem achterliet. Tijdens het rouwproces wordt Johannes zich steeds bewuster van zichzelf en de wereld om hem heen.

Het één zijn met de natuur is een belangrijk thema in het boek. Zo ontdekt Johannes dat hij een paranormale gave heeft, waardoor hij wordt overvallen door inzichten en duidelijke levenslessen. Hij voelt de verbondenheid met het niet-aardse bestaan en als lezer leef je hierin mee.

Je kunt troost putten uit deze getuigenissen, omdat je kunt voelen dat met de dood het aardse bestaan niet ophoudt. Het kundalini proces wordt in gang gezet en hij droomt de meest bijzondere dromen. Helaas ondergaat hij ook hevige pijnen die bij dit proces horen.

Veelal worden dit soort situaties veroorzaakt door een schuldgevoel. We denken dat we egoïstisch zijn als we niet alles voor een ander overhebben. Maar het is precies andersom. Door niet aan onszelf te denken doen we een ander tekort. Juist in deze drukke tijd van leven ben je het aan jezelf verplicht om soms nee te zeggen, om uit te rusten, om even niks te doen. Niet als mogelijkheid dus, maar als verplichting. Zeg eens ja tegen iets wat jij wilt doen. Zeg eens nee als je merkt dat je te ver bent gegaan. Jijzelf en je omgeving zullen je dankbaar zijn!

Een sfeer van ’thuiskomen’

Op een bepaald moment ontmoet hij André, een oude man die hem helpt om het oude huis op orde te brengen. André laat hem de stilte voelen.

Het duurt niet lang vooraleer ze beste vrienden worden. Het huis met zijn salon ademt één sfeer van thuiskomen uit. Johannes ontmoet de juiste mensen die hem precies op het goede spoor zetten. 

Maggie, Sjaan en haar kleinzoon Nico zijn een verademing in het boek. Je sluit deze personages meteen in je hart. Het hele boek ademt één bewustwordingsproces uit. Het barst van de wijsheden, die grote veranderingen teweeg brengen.

Kortom, ‘De Salon Filosoof’ is een prachtig boek dat ontroert en inspireert… Het brengt inzichten, erkenning, herkenning, bevestiging van het weten, geuren, kleuren, maar vooral veel liefde, stilte en schoonheid. Een boek voor iedereen die zich met spiritualiteit, bewustwordingzelfreflectiemindfulness, kundalini en paranormale ontwikkeling bezig houdt.

 

Over de auteur: Ronald Rhijnsburger

Over de auteur: Ronald Rhijnsburger

(Bedrijf)Paragnost / Helderziende / Bewustzijnscoach

Van over de hele wereld weten individuen en bedrijven Ronald Rhijnsburger te vinden.

Door zijn verhelderende kijk op het leven weet hij te inspireren en adviseren. Naar wens kun je een gesigneerd exemplaar van het boek ontvangen.

Deel en inspireer anderen