Een huisdier is het perfecte maatje. Verschillende onderzoeken laten zien dat een huisdier zorgt voor een lager stressniveau en dat je gelukkiger zult zijn.

Natuurlijk moet je niet een huisdier nemen met als doel dat die je van je depressie af helpt, zo werkt het niet! Maar er is wel bewezen dat een huisdier een perfect maatje kan zijn voor mensen om beter met hun depressie om kunnen gaan, omdat ze hun trouwe vriend naast hun hebben, die troost, warmte en veiligheid biedt.

 

Oprechte liefde van een huisdier

Je huisdier is net als jij gemaakt van vlees en bloed. Hoewel (de meeste) dieren een stuk minder complexe emoties en gevoelens koesteren als wij, hebben ze wel degelijk een bepaalde intelligentie. Bovendien wekken dieren bij ons bepaalde emoties op. We kunnen echt van een dier houden. En wat is er nou mooier dan oprechte liefde?

Veel mensen vinden dat liefde het belangrijkste is wat er bestaat. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat liefde een ander woord is voor God. Liefde voor wat dan ook brengt positiviteit in je leven, het is een soort levensenergie die het leven mooi maakt. Voel je dus niet bezwaard als je van je huisdier houdt. Gebruik je huisdier juist om liefde te voelen!

Verlaag de stresshormoonspiegel

Verder verbetert een huisdier jouw sociale contacten. Wanneer jij je hond uitlaat kom je onherroepelijk andere hondenbezitters tegen, die natuurlijk graag een praatje maken.

Aaien zorgt voor interactie en verlaag de stresshormoonspiegel. Door de aanwezigheid van je huisdier voel je je minder eenzaam. En je huisdier geeft je plezier. Lekker spelen met je kat, ravotten met je hond of knuffelen met je konijn.
Maar denk erom, je moet wel goed voor je huisdier kunnen zorgen, dus spring niet zomaar in het diepe. 

 

vind jij ook dat een huisdier een perfect maatje is om mee om te gaan?

Deel en inspireer anderen