Deze maand zijn we aangekomen bij de Noordelijke Maansknoop in Vissen

Het zal goed zijn om wat zaken achter je te gaan laten. In vorige levens waren Noordelijke Maansknopen in Vissen genezer en helpers, waardoor ze zich geen fouten konden veroorloven. Daardoor zijn ze in het huidige leven sterk analytisch ontwikkeld en hebben het gevoel altijd een antwoord te moeten weten op dingen. 

 

Als je meer wilt weten over de lessen die je mag leren in dit leven, dan kijk je in de geboortehoroscoop naar de Maansknopen. We hebben allemaal een Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop

De Noordelijke Maansknoop is één van de belangrijkste punten in je geboortehoroscoop. Het geeft de missie en de richting van je levensweg aan, de dingen die je mag gaan leren in dit leven. De Zuidelijke Maansknoop geeft aan wat we in een vorige leven hebben gedaan, dit heb je meegenomen naar je huidige leven. Het is de bedoeling dat je je Zuidelijke Maansknoop los gaat laten om zo je Noordelijke Maansknoop meer eigen te maken. 

Mijn naam is Danielle en elke maand schrijf ik hier op Lichtwerkplaats een blog over één van de Maansknopen. Benieuwd wat jouw Noordelijke Maansknoop is? Bereken het via deze site: https://cafeastrology.com/northnodetables.html

In deze blog lees je over de Noordelijke Maansknoop in Vissen

We vallen meteen met de deur in huis met een van de belangrijkste lessen:

Leer af te gaan op je intuïtie, in plaats van alles te bekijken vanuit het praktische, dan pas zullen antwoorden zich aandienen.

De grootste bron van teleurstelling zijn verwachtingen, zowel die van jezelf als van anderen. Probeer ook niet altijd te kijken naar wat er verkeerd gaat of waaraan een ander niet voldoet, maar kijk juist naar datgene wat wel goed gaat. Leer in dit leven dat jouw idee van de juiste manier kan verschillen met het idee van een ander. 

Iedereen heeft een andere kijk op de dingen

Geef mensen wat meer de ruimte, besef dat deze mensen misschien aan het leren zijn hoe ze deze klus moeten klaren. Stop met anderen te bekritiseren, zo zul je ook minder hard voor jezelf worden. Dit geeft innerlijke rust, en dat is wat je nodig hebt. Door afstand te nemen van je emotionele toestand, daarboven uitstijgen zodat je je emoties kunt observeren, kun je groeien en veranderen.

Het bekende loslaten

Door je dwangmatige behoefte aan orde, voel je je op je gemak bij voorspelbaarheid en routines. Je bezit een innerlijke weerstand tegen verandering. Hierdoor kun je de behoefte hebben om oneindig te blijven zoeken naar volmaaktheid. Leer om het bekende los te laten, het is prima om fouten te maken in dit leven. Bekijk de dingen niet in detail maar vanaf afstand, het grotere geheel. 

Door je te focussen op details, verlies je de kijk op het grotere geheel en zie je onverwachte zaken niet aankomen. En die onverwachte zaken gooien, voor jouw gevoel, alles overhoop. Door niet alles vooraf uit te stippelen, zal het ook makkelijker zijn om onverwacht van koers te veranderen. Laat wat meer spontaniteit toe in je leven en doe eens bewust wat minder, dat leidt tot een productiever gebruik van de tijd.

Kritisch

Noordelijk Maanskopen in Vissen zijn erg kritisch. Ze zijn strenger voor zichzelf dan wie dan ook. Ze voelen zich vaak verantwoordelijk voor alles wat fout gaat in de omgeving. Herken jij dit? Voel jij je ook vaak verantwoordelijk voor dingen die in je omgeving gebeuren? En geef je jezelf er van langs als je een fout maakt? Je vind het moeilijk om je fout toe te geven, maar als je dat doet, kom je sterk te staan. Dit omdat je voor de waarheid uitkomt.

Leer aanvaarden dat dingen zich wel degelijk ontvouwen op de manier zoals het behoort. Het enige waar je orde in kunt scheppen is in jezelf, door je over te geven aan een Hogere Macht, en vertrouwen dat alles in orde is. Zodra je het vertrouwen hebt en aanvaard dat alles aan het grotere geluk bijdraagt, zul je je bewust worden van het grotere beeld en dingen ten gunste van je werken. Dan kun je de controle los laten en gelukkig zijn. 

Innerlijke vrede vinden

In dit leven is het belangrijk om op de eerste plaats jezelf te ontspannen en innerlijke vrede te vinden. Wordt je bewust van waar je je bevindt en wees eerlijk over je gevoelens. Door het over analyseren van kwesties, voel je je vaak gestrest en gespannen. Het is belangrijk om deze kwesties naar binnen te halen; erover na te denken, te voelen en door een innerlijk proces te laten gaan om deze los te laten. Zo zul je merken dat alles wat zich in jou verzet tegen de natuurlijke loop, zich begint op te lossen.

Om tot een bewuster niveau te komen en innerlijke vrede te vinden, zou je jezelf dagelijks kunnen afzonderen en aan zelfreflectie kunnen doen. Zorg ervoor dat er geen prikkels van computer of tv binnenkomen. Je kunt een meditatietechniek gaan beoefenen, ademhalingsoefeningen doen, yoga of je laten volgen door de stilte. Het is tijd voor jezelf, zonder plichten en zonder afleiding.

Vraag jezelf eens af of je kwaliteit tijd doorbrengt met de mensen in je leven. Of ga na wat je graag nog eens in je leven wilt doen. Door regelmatig na te denken over zulke kwesties, zul je nieuwe inzichten krijgen die een nieuwe en opwindende dimensie aan je leven kunnen toevoegen.

Ontdek verborgen kwaliteiten en talenten door deze onderstaande eigenschappen te ontwikkelen: 

 • Niet (ver)oordelen
 • Compassie
 • Angst afleggen door overgave aan een Hogere Macht
 • De geest bevrijden door meditatie en zelfbespiegeling
 • Zich op de spirituele weg concentreren
 • Vertrouwen hebben op een positieve afloop
 • Bewustzijn van kosmische participatie
 • Veranderingen verwelkomen

Laat je leven gemakkelijker en plezieriger worden door de invloed van deze valkuilen te verminderen: 

 • Door overmatige angst ingegeven reacties
 • Te veel analyseren
 • Obsessieve bezorgdheid
 • Overdrijving van het belang van details
 • Kritische eerste reactie
 • Muggenzifterij-andermans ongelijk aantonen
 • Excessieve ongerustheid over het maken van fouten
 • Meneer of Mevrouw perfect zijn
 • Onplezierige situaties voortzetten
 • Inflexibiliteit

Groei naar jouw levensdoel door je bewust te worden van je kwaliteiten en je valkuilen. Je zult merken dat je steeds beter in je vel gaat zitten.

Hoe zit dit bij jou? Ben je je bewust van de richting van je levensweg? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar je Maansknopen en wil je je er verder in verdiepen? Of ben je al bezig geweest met je Noordelijke Maansknopen?

Laat je ervaringen hier achter!

 

Bron: Astrologie voor de ziel van Jan Spiller

Deel en inspireer anderen