In de astrologie gaat het meestal over ons zonneteken wanneer we spreken over het sterrenbeeld. Maar had je wel eens van de Noordelijke Maansknoop gehoord? 

De Noordelijke Maansknoop is één van de belangrijkste punten in je geboortehoroscoop. Het geeft de missie en de richting van je levensweg aan: dat wat je mag gaan leren in dit leven. 

 

Er is ook een Zuidelijke Maansknoop, deze geeft aan wat we in een vorige leven hebben gedaan, dit heb je meegenomen naar je huidige leven. We laten onze zuidelijke maansknoop in dit leven los, en groeien in de richting van de Noordelijke Maansknoop. Super interessant! 

Mijn naam is Danielle en elke maand schrijf ik hier op Lichtwerkplaats een blog over één van de Maansknopen. Benieuwd wat jouw Noordelijke Maansknoop is? Bereken het via deze site: https://cafeastrology.com/northnodetables.html

Noordelijk maansknopen in Tweelingen

In vorige levens waren deze mensen vaak filosoof. Ze hebben ervaring opgedaan in het zoeken naar de waarheid, spiritualiteit, ethiek en verlichting. Door zoveel levens met dezelfde focus, is het in dit leven niet nodig om die zoektocht voort te zetten. Op het eindpunt, hun bergtop, raakten ze geïsoleerd en eenzaam en hebben relaties verwaarloosd. 

Heb jij de Noordelijk Maansknoop in Tweelingen staan, dan ben je hier om de energie van waarheid ‘in omloop te brengen’ in de samenleving. Om met anderen een hogere waarheid te delen. Daarbij goed luisteren naar de ander, is essentieel. 

Communiceren met anderen                                                                                  

Door vorige levens in eenzaamheid te hebben doorgebracht, is de drang groot om onafgebroken te praten. Dit omdat stilte geassocieerd wordt met isolement. Je gesprekspartner krijgt vaak geen kans om een verhaal te vertellen, waardoor deze mensen waarschijnlijk belangstelling gaan verliezen.

Besef dat anderen ook in de schijnwerpers mogen staan. Stel vragen over hun leven en mening, zodat beide actief betrokken zijn in het gesprek. Je kunt de neiging hebben erg direct te zijn. Maar, met de Noordelijke Maansknoop in Tweelingen, is je doel te leren hoe je boodschappen kunt doorgeven en te leren luisteren naar de boodschappen die je moet ontvangen. 

Leer jezelf aan om dieper te kijken naar wat je wilt zeggen en hoe je dit over kunt brengen op een prettige, sensitieve manier. Wanneer er een misverstand optreed in de communicatie, is dat een rode vlag om het wat rustiger aan te doen en aandacht te schenken aan wie er voor je staat.                                                                              

Stel vragen

In vorige levens heb je altijd geluisterd naar intuïtie, maar in het huidige leven zal dat bijna altijd leiden tot isolatie. Ben je onzeker of van streek, ga dan zoeken naar meer informatie, want dingen worden vaak verkeerd begrepen. Je sterke intuïtie hoef je niet weg te drukken. Neem gewoon de tijd om vragen te stellen, om een geruststellend gevoel te krijgen.

Jouw rol is om mensen waarheid en spirituele ethiek bij te brengen. Let wel op dat je deze mensen niet bestempeld als onethisch, want dat zal natuurlijk niet goed vallen. Daarom is het beter om anderen te helpen het spirituele pad in hun dagelijks leven te integreren. 

Logische beslissingen nemen

Je staat jezelf maar weinig toe te genieten van het moment, omdat je in vorige levens altijd gefocust was op afstandelijke oplossingen. In dit leven mag je meer oplossingen gaan zoeken in het ‘hier en nu’. Kijk niet te ver vooruit, maar kijk naar wat voor nu het beste is. Logisch redeneren is een proces van uitwerken van de dingen die je wat rust brengen. Bij nieuwe situaties is het een goed idee om een plan op te stellen, waardoor angst grotendeels overwonnen kan worden. 

Schrijven als uitlaatklep

Iets wat je structureel in je leven aan zou kunnen brengen is schrijven. Schrijven kalmeert je innerlijke rusteloosheid, gespannenheid en ontlaad je angst. Het is een uitlaatklep en is de beste therapie als je boos bent of iets dwars zit. Schrijven over wat je op dat moment bezighoudt en en wat je in je omgeving waarneemt. Dit zal intense mentale energie voor een deel ontladen en je rust geven. 

Onthoud dat door te genieten van sociale activiteiten, je wordt opgenomen onder de mensen en daar kun je de vruchten van plukken!

Sommige kwaliteiten en vaardigheden kunnen nog wat verborgen zijn. Dat geldt natuurlijk voor ons allemaal. Met de noordelijke maansknoop in Tweelingen, ontdek je meer kracht van jezelf door aan deze eigenschappen te werken: 

 • Gezonde nieuwsgierigheid
 • Vragen stellen zodat je leert wat anderen denken
 • Beide kanten van een situatie zien
 • Tact
 • Logica
 • Communicatie van innerlijke tweedeling 
 • Een positieve benadering van het leven en mensen
 • Doelbewust mensen opbeuren
 • Een coöperatieve manier vinden voor het uiten van ideeën
 • Luisteren
 • Openstaan voor nieuwe ideeën en ervaringen
 • Feitelijke informatie vergaren alvorens een besluit nemen

We hebben ook allemaal met valkuilen te maken. Maak je leven gemakkelijker en plezieriger door aan deze valkuilen te weren:

 • Zelfingenomenheid
 • Afzijdigheid
 • Veronderstellen dat anderen weten ‘waar ze staan’
 • Denken te weten wat anderen zeggen, zonder echt te luisteren
 • De drang om gelijk te krijgen
 • Het omhelzen van de ‘waarheid’ zonder rekening te houden met andermans visie
 • Onvoorzichtige spontaanheid
 • Een kortere weg nemen
 • Zichzelf te serieus nemen;het leven ernstig benaderen
 • Intuïtief handelen zonder de feiten te controleren
 • Zich verzetten tegen ideeën die niet met de eigen opvattingen stroken
 • Bevooroordeeld zijn over situaties in het heden op basis van ervaringen in het verleden

Door je bewuster te worden van je nog verborgen vaardigheden, talent en de valkuilen zul je groeien naar jouw levensdoel om echt voor jezelf te mogen zorgen op jouw manier. Je zult merken dat je steeds lekkerder in je vel gaat zitten.

Je mag trots zijn op deze kwaliteiten die je van nature in je hebt, zoals wanneer je goed luistert, bezit je het vermogen om je op de denkprocessen van anderen af te stemmen. Zo kun je anderen informatie geven hoe zij hun problemen in een ruimer perspectief kunnen zien. Daarnaast heb je aanleg voor filosofie en religie en heb je een aangeboren besef van ethiek en moraal. Door die fijngevoeligheid kun je makkelijk het denken van anderen begrijpen. Gebruik deze talenten om je te verbinden met anderen in het leven.

Hoe zit dit bij jou? Ben je je bewust van de richting van je levensweg? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar je Maansknopen en wil je je er verder in verdiepen? Of ben je al bezig geweest met je Noordelijke Maansknopen? Laat je ervaringen hier achter!

 

Bron: Astrologie voor de ziel van Jan Spiller

 

Deel en inspireer anderen