Vandaag gaan we het hebben over de échte reden om te mediteren. Dus ga er even lekker voor zitten. Misschien raak je wel verrast…

De meeste mensen denken dat ze moeten mediteren omdat ze gestrest zijn. En ja, inderdaad, meditatie kan je helpen meer gelijkmoedigheid en rust te vinden.

 

Een ander perspectief

Het kan je ook helpen een beter perspectief op dingen te krijgen, het geheugen, de creativiteit en de algehele hersenfunctie te verbeteren. Maar laten we wel zijn. De belangrijkste reden waarom de meeste mensen mediteren is om stress te verminderen, zodat ze zich beter kunnen voelen.

Misschien mediteer je al om je beter te voelen.

Maar er is een andere reden waarom je stress voelt, je je zorgen maakt, waarom je bang bent of ’s nachts onrustig slaapt. Het is omdat er niet aan je behoeften wordt voldaan!

Als je had wat je wilde

De waarheid is dat als je nu had wat je wilde, je rust zou ervaren. Je zou meer geluk en voldoening voelen. Klopt toch? Je kon meer ontspannen en genieten. Het zou een mooi avontuur zijn met een gevoel van dankbaarheid voor alles wat je hebt en alles wat je kunt geven aan degenen van wie je houdt.

Maar… het is een uitdaging om tevreden en dankbaar te zijn als je behoeften niet vervuld worden. Sterker nog, het komt vaker voor dat we boos, gefrustreerd, verdrietig en depressief zijn als we niet in onze behoeften voorzien. Het leven kan als een flinke domper voelen als je je potentieel niet vervult of geen doelen hebt.

De echte reden om te mediteren

Dus, de échte reden om te mediteren is om je ware kracht te ontdekken om je behoeften, dromen en verlangens te vervullen. Je hersenen trainen in meditatie is een krachtige manier om dat te doen.

Mediteren vraagt wat oefening en discipline om de een staat te ervaren, waar de tijd stopt en het bewustzijn zich uitbreidt tot voorbij de grenzen van het normale dagelijkse denken.

Vind een manier van mediteren die voor jou werkt. Zo creëer je bewuster jouw levensverhaal, waarin je je doelen en ambities waarmaakt voor jezelf. Een verhaal waarin je flexibel bent om net uitdagingen om te gaan, waar je kunt ontspannen, meer vertrouwen hebben en genieten van jouw leven.

Deel en inspireer anderen