18 maart 2020 is het alweer Boomfeestdag. Tijd voor wat extra aandacht voor de bomen! Wat dacht je van bomen knuffelen, als teken van liefde? Je kunt ervaren dat een boom op een unieke manier ook liefde teruggeeft. Of koop en plant zelf een boom voor of met je kind en help mee om onze wereld een beetje groener te maken.

Bomen knuffelen is goed voor je. Dat blijkt uit wetenschappelijke studies. Je hoeft niet eens een boom aan te raken om je beter te voelen. Alleen al het in de buurt zijn van een boom heeft een helend effect. We kennen allemaal wel de ontspannende uitwerking van een boswandeling.

Waarom heeft de natuur zo’n grote invloed op ons?

Tot nu toe werd gedacht dat groene open ruimtes dat effect veroorzaakten. Maar Matthew Silverstone toonde aan dat het de vibrationele eigenschappen van bomen en planten zijn die ons welzijn brengt. Dat is dus niet alleen de rust en ruimte van de natuur. Dit idee wordt ondersteund door honderden wetenschappelijke studies, waarmee een overweldigend bewijs wordt gegeven dat boom knuffelen toch niet zo zweverig is. Het is goed voor onze gezondheid. Daarom is het belangrijk dat mensen doordrongen raken van het belang van bomen voor onze gezondheid. Een gezondheidszorg die gratis toegankelijk is voor iedereen.

Het GeboorteBos en KinderBomenBos

De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert sinds 1990 de actie ‘Geboorteboom’. Bij de geboorte van een kind kan als kado een geboorteboom gekocht en geplant worden. Er zijn meerdere geboortebossen in Nederland. De bomen zijn een wens van de gevers om het kind in een gezond en leefbaar milieu te laten opgroeien en leven. Bomen zijn daarbij onmisbaar. Het kinderbomenbos is een herdenkingsplek met bomen voor kinderen die overleden zijn.

Ervaar zelf de kracht van de bomen

Maak een boswandeling. Wees je bewust van de geluiden, het gevoel en de geur van de verschillende bomen en struiken die je passeert. Ga jij de uitdaging aan om er een te knuffelen? Wanneer je in het bos bent neem je rustig de tijd om een boom te kiezen. Je zult vanzelf merken welke boom jou aanspreekt.

Let op dat de dikte van de boom prettig aanvoelt. Hij moet niet te dun zijn en natuurlijk niet te klein. Raak de boom aan en sluit je ogen. Voel de stam van de boom met je handen en je gezicht, voel de wind door de bladeren, ruik de boom. Geniet met al je zintuigen en ervaar. Want je voelt op een gegeven moment die aangename trilling in je lichaam. De boom geeft jou liefde terug. Dat is de uitstraling van de boom waar jij je aan kunt opladen.

Ervaar de kracht en liefde van de bomen! We wensen je een fijn boomfeestdag!