Magische plekken in Nederland. Ze bestaan! Wat zijn het en we noemen twee voorbeelden. Misschien leuk om eens in het weekend naartoe te gaan?

Wat zijn magische plekken?
Net als mensen bestaat de aarde uit zichtbare en onzichtbare elementen. Leylijnen zijn energiestralen die over de hele aarde te vinden zijn. Ze vormen een web van energie. De knooppunten van die energie noemen we krachtplekken.

Eeuwen geleden gebruikten mensen die plekken voor rituelen die gericht waren op contact met bovennatuurlijke krachten. Later zijn op veel krachtplekken kerken gebouwd. Vrijwel alle kerken waar voor 1300 is begonnen met de bouw staan op krachtplaatsen. Omdat deze gebouwen eeuwenoud zijn wordt het soms lastiger om de oorspronkelijke krachtplaats waar te nemen. Dit kan onder andere komen doordat er in de loop van de tijd vele gebeurtenissen hebben plaats gehad, of omdat op dit moment veel minder mensen naar de kerk komen dan eerst. Hierdoor kan de sfeer van een gebouw veranderd zijn.

Het is raadzaam om, als je van plan bent om te mediteren op zo’n plek, een grondingsoefening te doen of jezelf op een andere manier te beschermen.

Andere energetische plekken
Magische plekken liggen niet altijd bij een kerk. Soms zijn het grafheuvels en urnenvelden, Germaanse en Keltische heiligdommen, verdedigingswerken of Romeinse tempels. Het kan ook een magische plek worden omdat de verschillende elementen er op een bijzondere manier op de aarde inwerken.

De combinatie van verschillende elementen kan een plek bijzonder maken omdat ze een specifieke energie achterlaten op die plaats. Soms krijgen oude bomen speciale betekenis voor mensen. Dit kan ontstaan omdat mensen er speciale handelingen verrichten. Maar ook omdat er op die plek iets is gebeurd wat in de loop van de tijd door vertellingen betekenis heeft gekregen.

Vaak ontstaat de magie ook juist omdat mensen die eraan toekennen. Dat is niet minder magisch, maar het ontstaat of wordt versterkt door de intentie van mensen bij die plek. Er zijn in Nederland honderden bijzondere en magische plekken te vinden.

Voorbeelden van magische plekken in Nederland:

  • De bloedsteen bij Ede. Dit is een krachtige plek waar ooit offers hebben plaatsgevonden. Volgens een legende zou er bij volle maan bloed uit de steen komen als je er met een speld in prikt. Hier dankt de steen zijn naam aan.
  • De Wassende Maan. Dit kunstwerk vormt een Labyrint doordat land en water het beeld vormen. De Wassende maan is te vinden in de Biesbosch, een labyrint in de Noordwaard. De invloed van eb en vloed, laten het beeld per uur veranderen. Hierdoor is de vorm voortdurend in beweging.

Wil je een krachtplek bezoeken? Op http://www.leylijnen.com/ kun je meer informatie vinden, en kijken welke er in je buurt zijn!