Het nieuwe jaar: Een kans om een nieuwe start te maken. Aan het einde van het jaar, hebben mensen wereldwijd behoeften om ervaringen en gebeurtenissen uit het oude jaar los te laten.

Deze 12 rituelen zijn eenvoudig maar toch krachtig en kunnen je helpen om het oude jaar los te laten, ongeacht wat het je gebracht heeft, en ruimte te maken voor het nieuwe jaar!

Gebruik (één van) deze 12 rituelen om het oude jaar los te laten in je voordeel en ontlast jezelf in het nieuwe jaar!

12 Rituelen om het oude jaar los te laten:

Ruim je rommel op

Gooi, voor het einde van het jaar, alles waar je uitgegroeid bent weg en maak ruimte voor iets nieuws. Neem een voorbeeld aan de Italianen die letterlijk het oude naar buiten gooien. Op oudejaarsavond gooien zij oude bezittingen uit hun raam. Alles wat op de straat beland is om mee te nemen.

Dit maakt straat winkelen een grappig onderdeel van de nachtelijke activiteiten. Hoewel we het uit het raam gooien van spullen niet aanraden is er niets mis mee om het oude te recyclen of om dingen aan de straat te zetten zodat anderen er misschien weer iets aan hebben.

Maak een gewijde plek

Een altaar in je huis is een populaire manier om uitdrukking te geven aan jouw spiritualiteit. Maar een stoffig of vies altaar kan de energie verdoezelen terwijl een rommelige je in het verleden vasthoudt.

Neem de tijd om je altaar kaarsen te vervangen en stop nieuwe foto’s in de fotolijsten. Maak de plek lichter door verse bloemen neer te zetten. Als je geen altaar in je huis hebt is dit de perfecte tijd om jouw persoonlijke gewijde plek in te richten.

Kom tot inkeer

Als je bewust of onbewust anderen pijn hebt gedaan in het afgelopen jaar dan is het tijd om dit te compenseren. Als jouw relaties gevuld zijn met boosheid of wrok dan veranderen ze in een riool. Je verontschuldigingen aanbieden geeft je de kans om je energie terug te nemen en die te gebruiken om vooruit te komen.

Vraag jezelf af: ”Wie heb ik pijn gedaan en hoe kan ik die situatie rechtzetten?” Een eenvoudige verontschuldiging gaat lang mee en heropend de communicatie. Dus schrijf die brief of pleeg dat ene telefoontje.

Loskoppelen

In Bali trekken mensen zich terug voor het nieuwjaarsavond. Ze nemen de tijd voor stilte, voor een gebed en om na te denken. Mensen over de hele wereld kunnen veel van dit ritueel leren, zeker als je in overweging neemt dat de meesten van ons het grootste deel van de tijd zo hard praten dat we nauwelijks toekomen aan het luisteren naar onze innerlijke gids.

Dus neem, voor het nieuwe jaar begint, wat tijd voor stilte. Leg je telefoon weg, sluit de computer af en wees je bewust van de mooie gave dat alleen in het huidige moment te vinden is. Begin met 10 of 20 minuten per dag en ga door met oefenen, zelfs als het je een ongemakkelijk gevoel geeft.

Zuiver jouw ruimte

Maak jouw ruimte schoon door salie, rozemarijn of frisse citroen in een fles of waterspray te stoppen en verspreid de geur door jouw woning. Je verbeterd de energie nog meer door een kom met vers gesneden citroenen en grapefruits neer te zetten. Al sinds 6000 jaren terug werden bepaalde planten neergezet zodat de geur zijn helende uitwerking op het lichaam kon hebben.

Dit verbetert je gezondheid, helpt om liefde aan te trekken en om je staat van bewustzijn te veranderen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat aromatherapie energie kan geven, je kan kalmeren, je helpt te verjongen, je in balans brengt en zuivert.

Het kan zelfs helpen om je lichaam en geest te helen. Neem een diepe ademteug en laat de prachtige essenties jouw vibraties verbeteren.

Zegen jezelf en anderen

Neem de tijd om jezelf te zegenen. Zegen je lichaam, je vrienden, je familie en moeder aarde. Waardering bouwt aan waardering en geeft je een geluksgevoel. Het versterkt het goede in de wereld. Stuur bedankkaarten naar diegene waar jij om geeft, inclusief je mailvrienden, je stomerij en je favoriete kassière in de supermarkt. Lach naar iedereen die je ontmoet.

Breng geluk

Sinds mensenheugenis worden planten gebruikt in religieuze en spirituele rituelen. Versier je woning en je kantoor met bamboestokken of elke andere plant waar jij van houdt.

Van bamboe wordt gezegd dat het je gezondheid, rijkdom en geluk brengt. Er zijn ontzettend veel andere geluksplanten. Jasmijn werkt als afrodisiacum, basilicum geeft rijkdom en focus, lavendel heeft een rustgevend effect en rozemarijn zou beschermen tegen het kwaad.

Beloon jezelf

De meesten van ons gebruiken de kerstvakantie om aan anderen te denken en wat we voor ze kunnen doen of kopen. Maar als we onszelf eren zullen we automatisch betere keuzes maken om persoonlijke rijkdom te verkrijgen. Je kunt niets aan anderen geven als je niet genoeg energie voor jezelf hebt.

Dus doe iets speciaals voor jezelf. Je verdient het. Neem een massage, houdt een filmmarathon met jouw favoriete films, neem dansles of verwen jezelf op een speciale maaltijd voor het jaar om is.

Ontmoet je buren

In Egypte loopt het hoofd van het huishouden rond om elke buur gelukkig nieuwjaar te wensen. Breid je kennissenkring uit en probeer dit met jouw buren, zelfs diegenen waar je tot dan toe nooit mee bent omgegaan.

Geef

Word vrijwilliger bij de voedselbank, recycle speelgoed en kleren, of onderneem een andere liefdadigheidsactie. Stem je af op de positieve energie van de wereld, dat heeft jouw zorg en liefdevolle energie hard nodig.

Eet geluk

Nieuwjaarsvierders in Spanje geloven dat grapefruit zoetheid en welvaart brengt. Zij eten er 12 om 12 uur ’s nachts. Een voor iedere slag van de klok. In China eten ze lange noodles wat symbool staat voor een lang leven. Natuurlijk zijn er ook veel culturen die om middernacht met een glas champagne proosten. Doordrenk wat je dan ook eet of drinkt met liefde en hoop voor de toekomst.

Verwelkom de rijkdom

Voor geluk in het komende jaar, gooien sommige mensen geld in hun huis als ze voor het eerst binnenkomen na het nieuwjaarsfeest. Als je thuisblijft op nieuwjaarsavond, ga dan door de voordeur naar buiten, een minuut na 12 uur en gooi munten door de entree naar binnen.

Zegen ze met alle kwaliteiten die je wilt dat ze je brengen, geluk, helderheid, succes en een goede gezondheid. Laat ze 48 uur liggen en geef ze daarna weg aan een goed doel.

 

Welke van deze 12 rituelen ga jij gebruiken?

 

 

Deel en inspireer anderen