Wil jij meer natuur en biodiversiteit in je tuin? Met een insectenhotel bied je een fijn onderdak aan allerlei nuttige diertjes. Leuk voor jong en oud!

Met een insectenhotel in je tuin creëer je een fijn plekje voor allerlei insecten en help je je leefomgeving weer een beetje groener te maken.

 

Insecten zijn nuttig

Insecten zijn nuttig voor het bestuiven van bloemen en ze eten bladluis en ander ongedierte. Ze hebben het steeds moeilijker in onze strakke steriele tuinen en ook door de vele bestrijdingsmiddelen en monoculturen in de landbouw verdwijnen er steeds meer soorten insecten.

Je kunt natuurlijk bij een tuincentrum een kant-en-klaar hotelletje kopen, maar een insectenhotel is ook heel makkelijk zelf te maken.

Als je zelf aan de slag wilt zijn er een aantal richtlijnen

In een insectenhotel horen gaten te zitten, variërend van 4 tot 12 mm doorsnee, de gaten zijn ca 5 tot 20 cm diep. Door in grootte te variëren trek je verschillende soorten insecten aan. Alle insecten houden van een dichte wand achter in het gangetje, gladde wanden en een ingang die uit de wind en in de zon ligt.

Een insectenhotel kan heel eenvoudig zijn Je kunt bijvoorbeeld een bosje holle bamboestokjes ophangen. Gaten in gewone tuintegels of bakstenen boren en dit leuk opstapelen.

Maar je kunt je ook creatief helemaal uitleven of samen met je kinderen aan de slag.

Succes!

 

Voor meer inspiratie kijk op: www.insteading.com

 

 

Deel en inspireer anderen