Wist je dat bloemkool super gezond is?

Er zit veel calcium en vitamine C in. Dus hup, de keuken in om deze soep snel te maken!

 

De ingrediënten die je nodig hebt voor deze soep:

  • Middelgrote bloemkool
  • Prei (fijngesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 400 g limabonen
  • nootmuskaat of kerrie, ongeveer 1 theelepel
  • 1 flinke hand witte amandelen 
  • 1 à 2 groentebouillonblokjes
  • 500 ml water voor de bouillon
  • Zout en peper
  • Olijfolie, ongeveer 2 eetlepels

Om de soep af te maken heb je nodig:

  • Peterselie of bieslook
  • Citroensap (vers)
  • Geroosterde pompoenpitten, je roostert ze in een droge koekenpan
  • Eventueel wat room
  • Handig om bij de hand te hebben:
  • Snijmes
  • Maatbeker

En nu schort om en aan de slag:

  1. Verhit olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook en prei op laag vuur aan en voeg de nootmuskaat of kerrie toe. Hou je wel van pittig? Dan kun je nog een beetje chilipoeder toevoegen. Dat combineert wonderlijk lekker met bloemkool.
  2. Voeg na ongeveer 3 minuten de bladeren van de bloemkool toe.  
  3. Doe, als het blad geslonken is, de bloemkoolroosjes, limabonen, amandelen en de groentebouillon erbij.
  4. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn 
  5. Pureer de soep glad met behulp van een blender of staafmixer.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer de soep met de peterselie of bieslook, een scheutje citroensap en wat geroosterde pompoenpitten.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is gebaseerd op een recept van: Dille & Kamille.

Wist je trouwens dat ze daar echt de leukste spulletjes voor in je keuken hebben? En ook nog ‘es duurzaam.

Deel en inspireer anderen