De meeste mensen kennen hun sterrenbeeld wel. Hoewel sommige mensen echt een ´typisch´ voorbeeld zijn van hun sterrenbeeld, kan niet iedereen zich er goed in herkennen.

Dit is omdat er nog veel meer hoort bij je geboortehoroscoop dan alleen je zonneteken! Astrologie kent een lange en rijke geschiedenis, en heeft zich in veel culturen op verschillende manieren ontwikkeld. In het Westen heeft dit geleid tot het stelsel en de 12 tekens die wij nu kennen.

 

Vroeger werd astrologie vaker gebruikt voor voorspellingen, echter wordt het nu voornamelijk gebruikt om onze persoonlijkheid beter te begrijpen. Dit wordt psychologische astrologie, of ook wel astropsychologie genoemd, en is een moderne richting in de Westerse Astrologie. De stand van de zon, maan en planeten op het moment van je geboorte, gezien vanaf je geboorteplaats, wordt opgeschreven in een horoscooptekening. Dit heet je geboortehoroscoop. 

Elke planeet vertelt je over een bepaald gedeelte van je psyche; zo staat de zon bijvoorbeeld voor je ego, en de maan voor je innerlijke emoties. Elke planeet staat in een teken, een ´huis´ (een bepaalde plaats in de horoscoop), en maakt aspecten met andere planeten of punten van je horoscoop. Een geboortehoroscoop is dus erg complex!

Om echt een accurate interpretatie te geven van je geboortehoroscoop, is het belangrijk om de hele horoscoop erbij te betrekken. Niks staat los van elkaar, en er staan veel dingen in je horoscoop die elkaar kunnen versterken of tegenspreken.

Echter zijn er wel een aantal belangrijke punten in je horoscoop die op zichzelf al heel veelzeggend kunnen zijn, en antwoorden kunnen geven op specifieke vragen!

 

Een aantal van deze punten staan hieronder beschreven:

Maanteken:

De maan gaat over je instincten, emoties en je diepste verlangens. Het kan je onder andere vertellen over hoe je met je emoties omgaat, en wat je nodig hebt om je emotioneel goed te voelen.

Ascendant:  

Je ascendant is het dierenriemteken wat op het moment van je geboorte aan de oostelijke horizon opkwam. Het is een belangrijk deel van onze persoonlijkheid en zegt veel over onze basishouding: hoe we ons gedragen en hoe we dingen benaderen. 

Descendant:

Je descendant staat tegenover je ascendant. Het zegt veel over hoe je omgaat met anderen, en hoe je bent in 1 op 1 relaties. Ook het type mens dat je vaak tegenkomt kun je hierin terugvinden.

Midhemel:

Wat je wil bereiken in het leven. Hoe je wordt gezien en hoe je gezien wil worden. Vaak gaat het dus ook over je carrière. 

Imum Coeli:

Je IC staat tegenover je midhemel. Het kan je veel vertellen over hoe je thuis bent, en wat je nodig hebt om je thuis te voelen. 

Noordelijke Maansknoop:

Dit staat voor persoonlijke groei en je levensloop: welke les je leert in dit leven, waar je vandaan komt en naartoe gaat. Ook wordt dit vaak geassocieerd met karma en vorige levens.

Dit zijn de punten die ik ga toelichten, en wat het betekent als jij een punt in een bepaald teken hebt.

 

Wat is jouw geboortehoroscoop?

 

 

Deel en inspireer anderen