Laten we eerlijk zijn, soms is het een strijd om je voornemens en intenties te behouden.

Sankalpa kan je helpen.

Wat is Sankalpa? Sankalpa is het bewust en krachtig voornemen om iets te doen, of om juist iets te laten. Vaak hebben we goede ideeën over hoe we iets zouden willen. Maar op het moment suprême is dat idee al ver naar de achtergrond verdrongen of het wordt een strijd.

Het is een positief geformuleerd voornemen dat niet alleen benoemt wat je niet meer wilt (bijvoorbeeld: ik wil niet meer snoepen) maar ook de reden onderzoekt waarom je naar de snoeptrommel loopt. Je sankalpa zou kunnen zijn: “Zeven dagen lang kies ik ervoor om het snoepgevoel te observeren zonder er op te reageren, en hierdoor te ontdekken wat ik wil opvullen of ontlopen door middel van snoepen.”

Je sankalpa regelmatig bewust herhalen helpt je zodat je het niet vergeten bent op het moment dat een situatie uitdagend wordt!

In je zakelijke leven, maar ook in je persoonlijke leven kun je een sankalpa introduceren om je intenties te bekrachtigen. Denk maar dat het een soort kortetermijndoel is ter manifestatie van het verbeteren van je leven. Een voorbeeld kan zijn: “ik wil met meer compassie mijn dagen doorkomen en uitvinden waar ik sterk in ben” of “ik zal mij geen zorgen meer maken over wat anderen van mij denken”. 

Is je sankalpa dat je meer wilt bewegen, doe dat dan met kleine stapjes. Neem vaker de trap of de fiets. Voel je er goed bij en vergeef jezelf als het niet lukt. Bevestig jezelf door de sankalpa aan te passen wanneer je een volgend stapje hebt bereikt. En stop met vergelijken hoe anderen het doen! Dit op zichzelf is al een sankalpa die je zou kunnen toepassen.

Intenties en sankalpas spreek je niet eenmalig uit om dan te vergeten. Ze zijn er om je bewust te maken en te houden van je wensen. Ze helpen je om net dat stapje verder te gaan in je leven. Wat je doel dan ook is.

 

Wat is jouw sankalpa?

 

 

Deel en inspireer anderen