Waar ik me soms over verbaas is dat je overal les in krijgt op school behalve over twee belangrijke levenszaken waar we allemaal mee te maken krijgen. Seksualiteit en relaties. Dit worden we verwacht zelf uit te vogelen en te ontdekken.

 

Want wat is dat: een gezonde relatie? En waarom willen we ons niet laten scholen in wat een gezonde relatie is? Waarom moet het vinden van een liefdespartner vanzelf gaan? We hebben ervaringen opgedaan in eerdere relaties die we nu meedragen in onze nieuwe pogingen om een relatie te krijgen waar we blij en gelukkig van worden.

Waarom denken we dat dat zonder inzicht of bijsturen kan? Zelf heb ik jaren therapie gehad omdat ik per se wilde weten wat mijn aandeel in het fout lopen van mijn vroegere relaties was en omdat ik niet dezelfde fouten wilde maken.

Na een negatieve ervaring op relatiegebied zal er iets moeten veranderen in je leven, wil je een patroon doorbreken om een gezonde relatie te creëren. De kans op herhaling van eenzelfde situatie waar je niet blij en gelukkig van wordt is namelijk groot.

Een gezonde relatie is een relatie waarbij je gelijkwaardig aan en liefdevol bent met elkaar. En waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Wel bij elkaar staan maar niet te dicht. Waar je beiden de 6 karaktereigenschappen voldoende hebt ontwikkeld om een relatie langdurig en goed te houden.

Dus waarom mag ‘project man’ en alles wat daarbij komt kijken geen moeite en geen inspanning kosten? En waarom gaan zoveel mensen tegen beter weten in op datingsites aan de slag en krijgen ze teleurstelling op teleurstelling te verwerken omdat de basis niet goed is. Voorkom dat je onverwerkte gevoelens meeneemt in een nieuwe situatie en stap niet opnieuw in dezelfde valkuilen.

Hoe zou het voor je zijn als je er eerst voor zorgt dat oude ballast uit je verleden opgeruimd is? Dat je het eventuele broddelwerk van je vorige relatie(s) naast je neer kunt leggen en echt open en vol vertrouwen op een leuke man af kunt stappen. Zorg dat je weet wat belangrijk is bij die nieuwe man en welke eigenschappen en onhebbelijkheden je naast je neer kunt leggen. Dat je precies weet wat je niet moet doen en welke dingen juist wel. En dan die eerste dates en de periode daarna. Het voelt soms als een mijnenveld, voorzichtig aftasten waar je de volgende stap zet. En zeker niet iedere prille relatie komt hier ongeschonden doorheen.

Hoe zou het voor je zijn als je iemand hebt die je daarin begeleidt, die met je oploopt en je liefdevol ondersteunt. Iemand die je helpt om…

Zelf te groeien, die zorgt dat je de juiste mannen aantrekt. jezelf op de juiste manier te profileren op sites en bij de eerste afspraken. de goede stappen te zetten als die leuke man op je pad is gekomen. Zodat die prille relatie alle kans van slagen krijgt.

Er zijn geen garanties in het leven maar je vergroot je kansen enorm op die fijne relatie waar je al zo lang naar op zoek bent.

En als je al zolang op zoek bent naar die leuke vent en het wil maar niet lukken, waarom gun je jezelf dan geen hulp? Je bent een leuke vrouw, je hebt de rest van je leven goed voor elkaar en je snapt gewoon niet waarom je project man niet van de grond krijgt. Als er dan iemand is, die je daarbij kan helpen, dan is dat toch heerlijk. En ik ondersteun en help je graag. Ik zeg wel eens over mezelf: “Ik ben de persoon geworden die ik zelf zo gemist heb in mijn 12 jaar van alleen-zijn”. En nee er was niets mis met mij of met jou omdat je hulp wilt in het vinden van een fijne liefde. Doe er je voordeel mee.

 

Op naar de liefde!

Carla

Carla Ketelaar, de vrouw achter laatste liefde

“Ik begeleid zelfbewuste, single vrouwen die het op maatschappelijk en sociaal niveau prima doen maar geen geschikte liefdespartner kunnen vinden. Met als uiteindelijke doel dat zij een passende liefde ontmoeten, om hun leven mee te delen.”

www.laatsteliefde.nl

Deel en inspireer anderen