We leerden het al van jongs af aan: ‘samen spelen samen delen’.

Oftewel, in gezamenlijkheid speel je leuker en het leert je dat je door te delen het spel en de verbinding verdiept. Nu we groter zijn, zijn we over het algemeen diep doordrongen van deze kennis. Maar passen we het wel voldoende toe op liefde? Wat gebeurt er als je liefde deelt?

 

De voordelen van het delen van je liefde

Liefde staat aan de basis van ons mens zijn. En er is zoveel liefde te vinden. In je gezin waardoor je kinderen opgroeien tot liefdevolle mensen, in kunst, in de natuur, in jezelf. Deze onzichtbare energie werkt zo veel dieper dan bijvoorbeeld gesproken woord omdat het onze ziel raakt.

Wie liefde geeft zal liefde ontvangen, wie goed doet goed ontmoet. Daarbij kun je jezelf leren liefde te voelen en te delen waardoor je je gelukkiger gaat voelen.

Deze 4 manieren om meer liefde te delen (en ontvangen) kun je toepassen

1. Voel de liefde in en voor jezelf

Als jij die liefde kunt ervaren kun je hem ook delen. Wees lief voor jezelf en geef aandacht aan signalen die je schaden, zoals negatieve gedachtenstromen. Zoek naar die warme plek waar jouw liefde zit, roep het op door aan je partner of kinderen te denken. Laat het uitstralen naar andere mensen in je leven. Voel het en geef het aandacht. Hoe meer je oefent hoe makkelijker je het weer terughaalt.

2. Liefde voor wat je doet

Veel mensen werken op de automatische piloot, maar sta eens liefdevol stil bij wat je doet. Hoe meer liefde je stopt in wat je doet hoe fijner het is om het te doen. Mensen die oprecht liefde hebben voor wat ze doen zijn over het algemeen gelukkiger.

3. Liefde voor alles wat leeft

Wees liefdevol naar alles wat leeft. Bewonder de natuur. Geef liefde aan dieren en planten en mensen. Verzorg ze en koester ze. Verbaas je over het leven, je kunt ervan genieten en je liefde mee delen. Zo vind je rust en balans en merk je hoe je meer liefde krijgt voor de wereld om je heen.

4. Echte aandacht

Neem de tijd om te luisteren en probeer daarmee echt te begrijpen wat mensen bezielt. Door echte aandacht te geven kun je je beter inleven in de ander. Aandacht is vergelijkbaar met liefde, geef het in overvloed. En door aandachtig te zijn naar anderen leer je de goedheid te ontdekken in anderen.

 

Liefde, zo mooi, zo sterk, zo warm. Onze basis. Sta er eens bij stil…

Deel en inspireer anderen